Révfülöpön készül a legjobb balatoni lángos

A Nébih Szupermenta tesztsorozata keretében vizsgálták a nyár slágerételét.
Kapcsolódó cikkek

A nyár, a Balaton egyik slágerétele a lángos, ezek minőségét valamint a parti lángosozókat vette nagyító alá a Nébih Szupermenta tesztsorozat – írja a Nébih.

A hivatal felügyelői összesen 12 vendéglátóhelyet ellenőriztek. A négynapos ellenőrzéssorozat alatt többek közt a rendet, higiéniát, a személyi higiéniát és az alapanyagokat is megvizsgálták. A helyszíni szemlék alkalmával a hatóság szakemberei mintát vettek a késztermékekből, a használt, forró sütőzsiradékból, valamint különböző felületekről is.

Akadtak komolyabb problémák az érintett vendéglátóhelyek némelyikénél, ám összességében a szakemberek a vizsgálat eredményével elégedettek voltak. A hibákat azonnal kijavították a vállalkozók.

A hatósági szemlék mellett sor került érzékszervi bírálatra, valamint kedveltségi vizsgálatra is, ez utóbbinál laikus lángoskedvelők értékelték a lángosozók vásárlóként megítélhető felszereltségét, választékát, higiéniát, a kiszolgálást és az összbenyomást. Emellett természetesen pontozták a kiszolgált sajtos-tejfölös lángosokat is.

Nincsen nyár lángos nélkül - 5 recept a javából
Ugye elképzelhetetlen a nyári strandolás lángos nélkül? És az otthoni lángossütés?

A balatoni lángosozók Szupermenta rangsora végül a háromféle teszt eredményeinek összesítésével alakult ki. Összesítésben első helyen a révfülöpi RÉV Büfé végzett. Második lett a zamárdi Sarok Büfé, míg harmadikként a Balatonszárszón található Róza Mama Büféje zárt.

További információk elérhetők a Nébih Szupermenta termékteszt oldalán.

Így készül az igazi piaci lángos
Fokhagymásan, vastagon megkenve tejföllel - mennyei.

Kiemelt kép: Wikipedia.com/sikeri