Mozaik

Összeöntötték a magyarok kenyerét Kárpátalján

A megye magyarlakta településeiről 1013 gazda 104 tonna terményt adott össze.

Ünnepélyesen összeöntötték a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében a kárpátaljai magyar gazdák által összeadott több mint 100 tonna búzát augusztus 10-én, szombaton az Ungvár járási Nagydobronyban. A Magyarok Kenyere program keretében idén Kárpátalján hatodik alkalommal gyűjtöttek búzát. Ezúttal a megye magyarlakta településeiről 1013 gazda 104 tonna terményt adott össze, ami meghaladta a tavalyi 103 tonnás rekordot.

Fotó: MTI/Nemes János

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem jótékonysági kezdeményezés célja, hogy a Kárpát-medence magyar gazdái búzájuk egy részét nemzeti összefogással a határon innen és túl élő, rászoruló magyar gyermekek ellátására adományozzák.

Fotó: MTI/Nemes János

A program támogatottsága évről évre növekszik, az adományozók száma tavaly minden addigi rekordot megdöntött: a 19 magyarországi megyéből és a 12 határon túli régióból 5019 személy adományozott, az összegyűjtött búzaadomány mennyisége pedig már második éve lépte túl a 600 tonnát, ami 80 ezer rászoruló gyermek részére biztosít kenyeret, írta az MTI.

Kiemelt kép: MTI/Nemes János

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik