Mozaik
Nagydobrony, 2019. augusztus 10.
Kenyerek és só az összeöntött búzán az ungvári járási Nagydobronyban (Velika Dobrony), ahol ünnepélyesen összeöntötték a Magyarok kenyere - 15 millió búzaszem program keretében a kárpátaljai magyar gazdák által összeadott több mint 100 tonna búzát 2019. augusztus 10-én.
MTI/Nemes János

Összeöntötték a magyarok kenyerét Kárpátalján

A megye magyarlakta településeiről 1013 gazda 104 tonna terményt adott össze.
Korábban a témában:

Ünnepélyesen összeöntötték a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében a kárpátaljai magyar gazdák által összeadott több mint 100 tonna búzát augusztus 10-én, szombaton az Ungvár járási Nagydobronyban. A Magyarok Kenyere program keretében idén Kárpátalján hatodik alkalommal gyűjtöttek búzát. Ezúttal a megye magyarlakta településeiről 1013 gazda 104 tonna terményt adott össze, ami meghaladta a tavalyi 103 tonnás rekordot.

Nagydobrony, 2019. augusztus 10.
Búzászsákok az ungvári járási Nagydobronyban (Velika Dobrony), ahol ünnepélyesen összeöntötték a Magyarok kenyere - 15 millió búzaszem program keretében a kárpátaljai magyar gazdák által összeadott több mint 100 tonna búzát 2019. augusztus 10-én.
MTI/Nemes János
Fotó: MTI/Nemes János

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem jótékonysági kezdeményezés célja, hogy a Kárpát-medence magyar gazdái búzájuk egy részét nemzeti összefogással a határon innen és túl élő, rászoruló magyar gyermekek ellátására adományozzák.

Nagydobrony, 2019. augusztus 10.
Kárpátaljai magyar gazdák búzát pakolnak az ungvári járási Nagydobronyban (Velika Dobrony), a Magyarok kenyere - 15 millió búzaszem program keretében tartott búzaösszeöntõ ünnepségen a kárpátaljai magyar gazdák által összeadott több mint 100 tonna búzát 2019. augusztus 10-én.
MTI/Nemes János
Fotó: MTI/Nemes János

A program támogatottsága évről évre növekszik, az adományozók száma tavaly minden addigi rekordot megdöntött: a 19 magyarországi megyéből és a 12 határon túli régióból 5019 személy adományozott, az összegyűjtött búzaadomány mennyisége pedig már második éve lépte túl a 600 tonnát, ami 80 ezer rászoruló gyermek részére biztosít kenyeret, írta az MTI.

Kiemelt kép: MTI/Nemes János

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.