Mozaik

200 forintért adja a gyerekjegyeket az őszi szünetben a Fővárosi Állatkert

Programok sora vár mindenkire. A nagyszülők is olcsón megússzák.

Az őszi szünetben mindössze kétszáz forintba kerül a belépő a tizennégy éven aluli gyereknek a Fővárosi Állat- és Növénykertben, írja az MTI. Ha a nagyszülő viszi őket, neki is csak 1500 forintot kell fizetnie. A Nyugdíjas Ősz akció november végéig tart. Mobillal is megválthatók a jegyek.

Október 23-tól november 3-ig, vagyis másfél héten át programok sora vár a családokra.

Az állatetetések mellett ausztrál látványprogramra, fóka-mókára és bonsai bemutatóra is várják a látogatókat. A Holnemvolt Várban naponta kétszer állatfelvonuláson mutatják be az itt élő háziállatokat, a cápasuliban pedig a gondozók búvárfelszerelésben a víz alá merülve etetik a cápákat, rájákat és a medencék többi lakóját.

90 ezer tojás és 72 ezer kiló alma fogyott tavaly a Fővárosi Állatkertben
A Budapest ZOO részletes tájékoztatása a tavalyi év takarmányozásával összefüggésben.

Október 31-én este 6-tól 11 óráigHolnemvolt Halloween címmel borzongató bulit rendez az állatkert: ekkor minden 14 éven aluli gyerek ingyen léphet be a Holnemvolt Várba – ha jelmezben, arcfestéssel vagy töklámpással érkezik.

Lesz tűzzsonglőr-bemutató, családi tökfaragás, boszorkányos arcfestés, bátorságpróba, rémmesék, kézműveskedés, tevegelés, lovacskázás.

November 4-től megváltozik az állatkerti játszópark, a Holnemvolt Vár bejáratának funkciója. Korábban létezett olyan belépőjegy is, amely csak ide volt érvényes, azzal az állatkert klasszikus területére nem lehetett átmenni. November első hétfőjétől azonban a Holnemvolt Vár bejárata teljes értékű állatkerti kapuként fog üzemelni.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

50 éves a világ legidősebb kétujjú lajhárja
Az állat boldogan él a németországi Halle állatkertjében.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik