Mozaik

6 karácsonyi vásár, ha nem akarunk fagyoskodni

Ha idén szeretnél kesztyű, vastag kabát és bélelt sapka nélkül sétálni a karácsonyi forgatagban, keresd fel ezeket az európai vásárokat.

Szereted a karácsonyi girlandokat és a díszített utcákat, de ki nem állhatod a hideget, utálsz a karácsonyi vásárban vacogni, jeges szélben és csúszós utcákon bukdácsolni?

Mi lenne, ha idén a klasszikus bécsi adventi vásár helyett melegebb vidék felé vennéd az irányt? Hagyd otthon a gyapjú sapkát, a kesztyűt, a bélelt kabátot, és idén nézz meg egy karácsonyi vásárt melegebb vidéken.

Íme 6 napfényes karácsonyi vásár Európában a European Best Destinations ajánlásában, ahol biztosan nem fogsz fagyoskodni.

Malaga – Spanyolország

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Thyss O’Brien (@thysstergram) által megosztott bejegyzés, Dec 14., 2018, időpont: 2:30 (PST időzóna szerint)

Malaga Európa egyik legdivatosabb úti célja. Ez a csillogó város keveréke mindannak, amit az emberek kedvelnek: napsütés, strand, kultúra, hagyomány, vásárlás. Malaga télen sem elégszik meg csupán egy pálmafák árnyékában lévő kis karácsonyi vásárral. Épp ellenkezőleg, a helyszínen számos vásár található, sőt, itt találhatók többek közt az öreg kontinens legszebb karácsonyi fényei.

Funchal, Madeira – Portugália

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Marika Hietala (@maikkuh) által megosztott bejegyzés, Dec 23., 2017, időpont: 3:44 (PST időzóna szerint)

A portugáliai Madeira az ünnepi szezont egy teljes mértékben tradicionális karácsonyi vásárral ünnepli, amit az Avenida Arriaga központi sétányon tartanak Funchal központjában. Kiállított termékek sokasága, egzotikus virágok és más hagyományos ajándéktárgyak ezrei várnak mindenkit, és a vidám, baráti hangulatú séta közben megkóstolhatók a szezon tipikus finomságai és italai.

Plaza Mayor, Madrid – Spanyolország

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Alejandro Asensio Latorre (@asensiolatorre) által megosztott bejegyzés, Nov 25., 2019, időpont: 12:44 (PST időzóna szerint)

Bár Madridban télen kissé hidegebb van, mint mondjuk Malagában, a spanyol fővárosba érdemes ellátogatni karácsony közeledtével, ahol az egyik legszebb piac, a Plaza Mayor vár bennünket. A lehetőségek igazán elkényeztetik az ideutazókat: összesen négy karácsonyi vásár található Madridban, de a Plaza Mayor a legszebb mind közül kézzel készített ajándékokkal, regionális finomságokkal, helyi és nemzetközi specialitásokkal. A hagyományos forralt bort el lehet felejteni, itt igyon mindenki egy pohár Cava-t (a spanyolok sztárpezsgőjét) és csak merüljön el a csodás forgatagban.

Fira de Santa Llucia, Barcelona – ​​Spanyolország

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Descobreix Catalunya (@descobreixcatalunya) által megosztott bejegyzés, Dec 20., 2017, időpont: 12:10 (PST időzóna szerint)

Elsőre talán nehéz elhinni, de a barcelonai Fira de Santa Llúcia névre hallgató karácsonyi vásár az egyik legrégebbi Európában. A legjobb kézművesek közel 250 éve mutatják be itt a látogatóknak a termékeiket. Gyönyörű fények,  betlehem, helyileg kézzel készített termékek várnak mindenkit, de lehet itt növénypiacot is találni, hiszen Barcelonában télen is az enyhe hőmérséklet a jellemző.

Sevilla – Spanyolország

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Trocitos de Sevilla (@trocitosdesevilla) által megosztott bejegyzés, Dec 3., 2018, időpont: 11:37 (PST időzóna szerint)

Sevilla város központjában, a székesegyház lábánál található a karácsonyi vásár, ahol mindenki megtalálja a számára megfelelő ajándékokat, de a legkülönbözőbb finomságokat, helyi borokat is megkóstolhatják az érdeklődők. A hőmérséklet itt is kellemes, kucsmára, kesztyűre itt sem lesz szükség.

Granada – Spanyolország

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MONIER (@moniersl) által megosztott bejegyzés, Nov 25., 2019, időpont: 1:18 (PST időzóna szerint)

Granadában számos karácsonyi vásár található, az egyik a Plaza Bib Rambla épületénél található, a székesegyház mellett. Minden vásárban utcai show-k, csodás fények, remek hangulat, étel és ital várja az ide látogatókat. Lehetőség van kipróbálni a helyi specialitásokat, de aki nem szeretne fogyasztani, egyszerűen csak kiélvezheti a kellemes hőmérsékletet. Se idős, se fiatal nem fog csalódni, ha itt veti bele magát az adventi forgatagba.

Lakásunk díszei lehetnek az ötletes adventi naptárak
Megszépíti a várakozást egy-egy kedves üzenet vagy finom édesség az adventi naptárba rejtve.

Kiemelt kép: iStock

Olvasói sztorik