Mozaik

Szabadfogasról vihetik a kabátokat a rászorulók Székesfehérváron

Jelenleg két helyen találhat kabátot az, aki fázik.

Bár a közelmúltig nem voltak nagy hidegek, mára elmondhatjuk, hogy végleg beköszöntött a tél, és a java most következik. Sok embernek ebben az időszakban bizony elkél a segítség. A Szabadfogas mozgalom – amely nem azonos a az egyik televíziós csatornán futó Szabadfogás műsorral – 2017-ben indult el, és Székesfehérvár is csatlakozott az országszerte gyorsan népszerűvé vált  jótékonysági akcióhoz, írja az fmc.hu.

Ha fázol, vigyél el egy kabátot! Ha szeretnéd, hogy mások ne fázzanak, tegyél ide egyet!

Ezzel a szlogennel indult az ingyen elvihető kabátok mozgalma. 2019-ben eddig nem voltak nagy hidegek, így nem volt szükség a nagykabátokra, most azonban már előkerülnek, s feléled a szükség is.

Fotó: Facebook/Székesfehérvár

Székesfehérváron jelenleg két helyen találhat kabátot az, aki fázik. A PAPSZE Jancsár utca 15. szám alatti irodája elé már több napja elkezdték kihelyezni a kabátokat. Egyszerre többnyire 3-5 kabát kerül ki, de amint elfogy, ,,frissítik” a készletet. A SZETA a korábbi években a fehérvári Civil Központnál, a Rákóczi úton helyezte ki a kabátokat, ám mivel a székhelyük átkerült a Had utca 5. szám alá, a kabátok is oda ,,költöztek”.

Reméljük a kezdeményezéshez az országban más települések is újra csatlakoznak majd.

Kiemelt kép: Facebook/Székesfehérvár

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik