Mozaik

Mikulásruhába öltöztették a szekszárdi kórház újszülötteit

A látványtól az édesanyák és a látogatók is meghatódtak.

Tavaly szinte felrobbantotta az internetet a karcagi kórház Mikulás napja, amikor meglepték az édesanyákat a nővérkék: mikulásruhába öltöztették a csecsemőket. A kedves ötlettel idén ugyanúgy ünnepi hangulatot teremtettek december 6-a alkalmából, ezúttal a szekszárdi kórház újszülött részlegének munkatársai.

Dr. Kuhajda Valéria részlegvezető főorvos, Osztermajerné Fodor Ilona osztályvezető ápoló és munkatársaik az általuk felajánlott, puha anyagokból készítettek Mikulás-öltözéket az újszülött apróságoknak. A zsákocskákat és sapkákat Brachamerné Széles Lívia kórházi védőnő varrta meg, a kiegészítőket a munkatársak közösen készítették. A reggeli vizit után ebben az ünnepi öltözékben kapták vissza az piciket anyukáik. Marosi Evelin, külsős fotós munkatársuk felajánlásaként készültek az ünnepi fotók, olvasható a kórkáz közleményében.

Jó érzés volt szeretetet adni és látni a mosolygós édesanyákat. Nem is akarunk itt megállni, kollégáimmal a jövőben is további meglepetéseket tervezünk. Mi ezzel tudunk és szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a gyermek születésének öröme az egészségügyi intézményben való tartózkodáskor betartandó, szükségesen szigorúbb szabályok ellenére is az otthonosság érzését nyújtsa a nálunk szülő kismamáknak

– mondta Osztermajerné Fodor Ilona.

Fotó: Marosi Evelin

A jól sikerült Mikulás-napi meglepetés nemcsak az édesanyáknak, hanem az osztály valamennyi munkatársának nagy-nagy örömet szerzett. Az orvosok, szülésznők, egészségügyi munkatársak, de még az arra járőröző biztonsági szolgálatos kollégáik is csodájára jártak a Mikulás-babáknak és együtt örültek a látogatni érkező, a látványtól meghatott családtagokkal.

Az osztály lelkes munkatársainak a főnővér vezetésével éppen felújítás alatt álló épületbelsőt is sikerült ünnepi, adventi hangulatba öltöztetni.

Kiemelt kép: Marosi Evelin

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik