A falu, ahol mintha 300 éve megállt volna az idő

Több mint húsz éve az UNESCO Világörökség része.
Kapcsolódó cikkek

Bár több mint húsz éve az UNESCO Világörökség része, mégis nagyon kevesen ismerik a világon Japán alighanem legszebb faluját, írja az Atlas Obscura.

Fotó: iStock

Sirakava-go a hagyományos gassó-zukuri parasztházai miatt egyedülálló az országban, az épületek ugyanis évszázados múltra tekintenek vissza. A fából készült otthonok specialitását a háromszög alakú, nádfedeles tetők adják, amiket úgy terveztek, hogy elbírja a télen jellemző vastag hótakarót.

Fotó: iStock

A Wikipedia szerint a Gassó-stílusú házat imádkozó építési stílusként is hívhatjuk, mivel a parasztházak meredek nádtetői hasonlítanak a buddhista szerzetesek kezére, akik együtt imádkoznak. Az építészeti stílus sok generáció alatt alakult ki. Kezdetben a környező hegyekben található cédrusokból készítették a gerendákat, azonban a tető stabilitásának érdekében a továbbiakban már meghajlott vörösfenyő törzseket használtak.

Egyes házakat több mint háromszáz éve építettek, és ma is lakják őket.

Fotó: iStock

Sirakawa-go különösen népszerű télen, ugyanis ilyenkor a parasztházak tetején megálló hótömb bámulatos látványt nyújt. Az épületek januárban és februárban egészen elképesztőek. Ugyanakkor tavasszal, cseresznyevirágzás idején is érdemes ellátogatni idején, hiszen az szintén páratlan élményt nyújt a turistáknak.

A falu, ahonnan minden út másik országba vezet
Egy német település, amit a svájciak akartak, de Ausztria nem adta.

Kiemelt kép: iStock