Mozaik

Harmónia-díjat kapott a tojásdíszítés királynője

A szeretet, a jóság, a harmónia nagykövete lett a korábban megyei Prima-díjat is elnyert népi iparművész.

A kecskeméti Rózsahölgyek kétévente ítélik oda a Harmónia-díjat, melyet kizárólag olyan személy kaphat meg, aki mély érzésű, jóságos, szeretetet sugároz, tevékenysége pedig széleskörben elismert. Az idei díjátadó ünnepséget a napokban rendezték meg Kecskeméten, írta a Hirös.hu.

Beszélő Tojást készített 2019 húsvétjára az ország nyuszija
A felbecsülhetetlen értékű hímestojás Kecskeméten, Zsigóné Kati kiállításán tekinthető meg.

A Rózsahölgyek kilenc éve a jóság, szépség, szelídség követei Kecskeméten, és ezen értékeket mindennapi életükben is képviselik. A társaság tagja többek között Schmittné Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornász, Piros Ildikó kecskeméti származású színésznő és Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának ügyvezetője is.

A kétévente odaítélt Harmónia-díjat idén  a tojásdíszítés királynőjeként is ismert Zsigóné Kati, népi iparművész vehette át, aki korábban megyei Prima-díjat is nyert Bács-Kiskunban, 2009-ben pedig Dubaiban beválasztották őt a világ öt legjobb tojásdíszítője közé.

Bemutatták az Ország Tojását, világszinten is egyedülálló
Az Ország Tojása történelmünket; hazánk múltját és jelenét közvetíti felénk, összesen 79 gondolatban.

Az elismerést egy álomszép, grandiózus 40 cm-es szoborral is díjazták. Ennek talapzatán szereplő szöveg jól összefoglalja, miért érdemesült erre a kitüntetésre Zsigóné Kati.

A szeretet, a jóság, a harmónia nagykövete

– olvasható a szobor talapzatán , mely érzékelteti, miért érdemelte ki a megtisztelő elismerést a tojásdíszítés királynője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik