Mozaik

Méretes süllő akadt horogra a Tiszán

Idén ez az első jelentősebb fogás.

A Tisza-tavi Sporthorgász Kft. minden évben meghirdeti a “Fogd ki, fotózd le! akciót a Tisza-tavon és a Tisza környező szakaszán szerencsét próbáló horgászoknak. Az akció keretében a beküldött fogások élménybeszámolói között az adott esztendő végén a következő évre szóló területi horgászjegyet sorsolnak ki.

2020-ban a süllő az év hala
Valódi halevő ragadozó, táplálékának zömét elsősorban a küsz képezi.

A pályázat idén is elindult, ám a halak úgy tűnik még téli álmukat alusszák: januárban ugyanis csupán egy szerencsés horgász küldte be élményét szép fogásáról a társaságnak.

Tóth Ferenc az első idén, aki megosztotta legutóbbi horgászélményeit. Január utolsó napjaiban a folyó 418 folyamkilométerének környékén horgászott, amikor gumihal segítségével horogra akadt a képen látható süllő. A hal hossza hossza 70 centi, súlya 5 kiló körüli volt

– írták weboldalukon.

Amit a süllőről tudni érdemes

A süllő valódi halevő ragadozó, táplálékának zömét elsősorban a küsz képezi. A horgászok körében a legnemesebb ragadozóként ismert, mind csalihalas, mind pergető módszerekkel eredményesen fogható.

Magyarországon a Magyar Horgászban közölt rekordlista szerint 14,96 kilogramm a legnagyobb süllő, mely 2007-ben került horogvégre. A világrekord: 18,70 kg, melyet 1990-ben Ausztriában a Dunából fogtak ki, ennek a halnak a hossza 116 centiméter volt.

Kiemelt kép: Tisza-tavi Sporthorgász Kft./beküldött fotó

Hatalmas süllőt fogott a Balatonban egy afrikai vendéghorgász
Ilyen példány a profiknak is sikerélményt jelent.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik