Mozaik

Pincenavigátorral a zalai és muravidéki borok nyomában

Az új webalkalmazás Zala megyében és a szlovéniai Dobronak környékén is használható lesz.

Zalai és muravidéki pincészetek kínálatát, a térség kapcsolódó attrakcióit, de akár állatbarát helyek és szállások keresését is segíti a Zalában kifejlesztett Pincenavigátor elnevezésű új alkalmazás, írja az MTI.

Az egyedi fejlesztésű, geolokáción alapuló webalkalmazás segítségével a látogató akár önállóan is bejárhatja az egyes borturisztikai állomásokat Zala megyében és a szlovéniai Muravidéken. A felhasználókat okostérkép, digitalizált, élményalapú túraútvonalak és valós idejű információk segítik a barangolásban

– mondta el Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország együttműködési program keretében – a Dobronaki Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Intézet, a Zalai Borút Egyesület és a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit kft. összefogásával – létrehozott Szőlőhegyi Piknik-projekt célja, hogy Zala megyében és a szlovéniai Dobronak környékén “élményláncot” alakítsanak ki, illetve játékos, interaktív módon mutassák be az egyes borászatokat, attrakciókat.

Fotó: Pixabay

A Pincenavigátor a magyar mellett angolul, németül és szlovénül szintén elérhető, továbbá lehetővé teszi közös akciók és kampányok lebonyolítását, hűségprogramok kialakítását. A webalkalmazásban a felhasználók egy virtuális pincekártyát igényelhetnek, amellyel a weboldalon szereplő szolgáltatóknál kedvezményeket vehetnek igénybe, az adott elfogadóhelyet pedig értékelhetik is.

A magyar borok régóta várt, egységes arculatának megteremtése érdekében idén létrehozunk egy márkagondnokságot, hogy a csatlakozók ugyanazokkal az arculati elemekkel mutathassák meg magukat. A pincészeteket, a magyar borokat is egységes adatbázisba szerveznénk, ehhez kapcsolódóan már működik a bor.hu oldal, és tervezünk egy mobilapplikációt is, de a zalai kezdeményezésű Pincenavigátor már most ennél több funkcióval rendelkezik

– tette hozzá Gál Zsombor, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) bormarketingért felelős vezető szakértője.

Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere szerint pedig Zalakaros térségének több mint kétezer éve fontos eleme a víz és a bor, a Kis-Balaton, a termálvíz, illetve a szőlőhegyek jóvoltából. Zalaszabarban már az 1870-es években világkiállításon aranyérmes bort termeltek, és az elmúlt időszakban egyre több helyen állítanak elő újból minőségi borokat.

Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Pixabay

Kukucskáló manószemek épülnek a tokaji borvidék lankáin
A finom borok mellett építészeti kuriózum is készül a Sauska Borászatban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik