Mozaik

Hat kidobott, néhány órája született kiskutyát mentettek meg Mezőberény határában

100 méterenként szórták szét a kicsiket az út mentén, a köldökzsinór darabjai is rajtuk voltak.

A Mini Mancsok Állatvédő Egyesület békéscsabai szervezete  április 4-én öt, alig néhány órája világra jött kiskutya életét mentette meg Mezőberény határában.

Az állatvédőket egy cicamentő állatbarát pár kereste meg, hogy Mezőberény határában újszülött kiskutyát találtak kutyasétáltatás közben. A kicsiért azonnal elrohantak, átvették, majd elmentek a megtalálás helyszínére.

A látvány teljesen ledöbbentett minket. Először körbe néztünk jó alaposan, pontosan ott, ahol megtalálták az újszülött kicsit, de semmit nem láttunk. Mikor már kezdtük feladni, meghallottuk egy távolabbról jövő keserves kiskutya sírását. Ekkor már tudtuk, hogy tovább kell keresgélnünk

– írták Facebook bejegyzésükben.

Közel másfél órán át keresgéltek az út szélén a nagy fűben, gazban, míg végül 5 kiskutyát találtak a már korábban megtalált mellé, így hat kutyus életét mentették meg. Valamennyi kiskutyán rajta voltak a köldökzsinór darabjai, azaz alig pár órásként kerültek az út szélére.

Ha nem mi magunk találjuk meg őket és szedjük össze a piciket, akkor el sem hinnénk, hogy a kiskutyák 100 méterenként voltak kihajigálva az út szélén, és nyilván nem maguktól mászkáltak el pár órásan

– folytatták történetüket.

A gazda – ha egyáltalán lehet annak nevezni – feltehetően autóból dobta egyesével az út szélére a kicsiket, mert azt hitte, hogy így alig lehet majd őket észre venni és nem sok esélyük lesz a túlélésre.

Fotó: Mini Mancsok Állatvédő Egyesület

Az állatvédők többször átfésülték a környéket, de nem találtak több kiskutyát, remélik, hogy nem is volt több. A legyengült kicsiket az állatmenhelyre szállították, és elkezdték gondozásukat. Néhány nap alatt már látszik, hogy a gondos és szerető kezek között szépen erősödnek, a remények szerint egyszer majd jó gazdikhoz kerülnek.

Április 6-ikára normalizálódott a kutyák állapota: olyan tápszert kapnak cumisüvegből, ami helyettesíti az anyatejet

–  nyilatkozta a Beol-nak Fekete Rita, az egyesület elnöke. A szakember kitért arra, hogy az anyaállatot is érdemes lenne orvosnak megmutatni, hiszen nagyon rossz esetben tejlázat kaphat, ami meg is ölheti.

Fotó: Mini Mancsok Állatvédő Egyesület

A koronavírus-járvány megjelenésével több más állatmentő szervezethez hasonlóan a Mini Mancsok Állatvédő Egyesület is nehéz helyzetbe került: kevesebb az adomány, kevesebb a támogatás. Kérik, hogy aki teheti, a 11733254-21253519-00000000 számlaszámra küldhet támogató forintokat, illetve köszönik a nekik szánt 1%-os adófelajánlásokat. Adószámuk: 18758698-1-04

Kiemelt kép: Facebook/Mini Mancsok Állatvédő Egyesület

Kutyajogosítványhoz kötnék az ebtartást az állatvédők
Október 4-e az Állatok Világnapja. Gondolatok a felelős állattartásról.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik