Mozaik

Varázslatos Magyarország: kihirdették 2019 legeredményesebb fotósait és legszebb természetfotóit

Május 24-én, az európai nemzeti parkok napján online tartotta meg a Varázslatos Magyarország VM X. rendezvényét, azaz a 10. természetfotó díjátadóját. A nézők megtudhatták, kik lettek a 2019-es versenyévad legsikeresebb természetfotósai, és megcsodálhatták nemzeti parkjainkban készült fotókat egyedülálló természeti jelenségekről, és az állatvilág rejtett életéről. Varázslatos tájképek és drónfotók, madarak és emlősök mindennapi életének békés és feszültségtől izzó képei, állatok, ahogyan még sosem láttuk őket.

A dal klipjének szintén otthont adó Duna-Ipoly Nemzeti park ikonikus helyén, a Kisoroszi Szigetcsúcson a nézők bepillantást nyerhettek a VM 10. kiállításának rendhagyó installációjára is. A varázslatos fotók a hét darab 2×2 méteres prémium nyomatokra készült mobil kiállítás paravánokon először a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, majd a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon, és a Magyar Természettudományi Múzeumban lesznek megtekinthetőek.

A díjazottakat a VM dalának két szereplője, Csasznyi Blanka Flóra táncművész, és Puskás Peti, a The Biebers frontembere jelentette be.

A havi pályázatok összesített ranglistájának első három helyezettje a következőként alakult:

1. helyezett: Potyó Imre

Forgótánc – Duna-Ipoly Nemzeti Park

2. helyezett: Daróczi Csaba

Háború és béke – Kiskunsági Nemzeti Park

3. helyezett: Litauszki Tibor

Az egérke hajléka – Kiskunsági Nemzeti Park

Csak egy pillanat – a Varázslatos Magyarország dala

Az online esemény egyik kiemelkedő momentuma a VM dalának bemutatója volt. A Csak egy pillanat című dalt a Gold Record jegyezi, és Lábas Viki a Margaret Island énekesnője, Trokán Nóra színművésznő, Puskás Peti a The Biebers és Buzás Bence a Stolen Beat frontembere énekeltek fel.

Ha nevetni szeretnél, itt egy válogatás az év legviccesebb természetfotóiból
A koronavírus-járvány idején talán arra van a legnagyobb szükségünk, hogy felhőtlenül nevessük.

Kiemelt kép: Daróczi Csaba

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik