Mozaik

Múzeumban mutatják meg a dán boldogság titkát

Megnyílt az első nemzetközi Boldogság Múzeum Koppenhágában.

Mi dánok gyakran halljuk, hogy a világ legboldogabb emberei közé tartozunk, ezzel a múzeummal éppen ezt akartuk igazolni

– mondta a múzeum minapi megnyitásán Meik Wiking, a Boldogságkutató Intézet vezetője, a Boldogság Múzeum alapítója, írta az MTI.

Egy kutatás szerint a tartós boldogság kulcsa a víz közelsége
A vízpart közelében van a legnagyobb esélyünk az egészségre is.

A 240 négyzetméteres múzeum egy sor interaktív tevékenységet kínál a látogatóknak. A múzeum gyűjteményében azok a boldogsággal kapcsolatos műtárgyak szerepelnek, amelyeket a világ minden tájáról ajándékoztak az emberek az intézménynek.

Akár Dél-Amerikában, akár Európában vagy Ázsiában él az ember, a boldogságról hasonló elképzeléseink vannak

– hangsúlyozta Wiking.

A múzeum a boldogság nemzetközi történetét is feldolgozza, vizsgálja a boldogság politikáját és a mosoly anatómiáját, továbbá arra is keresi a választ, miért tartják az északi országokat a boldogság szuperhatalmának.

A dán életérzés titka

Könnyű belátnunk, miért nevezik Dániát a világ legboldogabb országának. A dánoknál tökéletes egyensúlyban van munka és magánélet, ingyenes a felsőoktatás, pontosan közlekednek a vonatok, és ha mindez nem lenne elég, náluk a legnagyobb az egy háztartásra eső gyertyafelhasználás.

Wiking szerint a múzeumban eltöltött óra után a látogatók jobban tudják majd formálni a saját boldogságukat és így egyúttal némiképp jobb hellyé változhat a világ is.

Kiemelt kép: Pixabay

Lagom, a svéd boldogságrecept: hogyan legyen pont elég jó
Viccesen szokás a lélek IKEA-bútorának is nevezni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik