Mozaik

Európai viszonylatban is hatalmas pontyot fogtak Székelyföldön

A hal 35,625 kilogrammot nyomott, ez Romániában abszolút rekordnak számít.

Romániában rekordméretűnek számító, több mint 35 kilogrammos tükörpontyot sikerült kifognia a székelyföldi rugonfalvi halastóban a csíkszeredai Tulit László Róbertnek, írta a Székelyhon.

Negyven perces fárasztás után, feeder technikával, azon belül is method technikával sikerült kifogni a halat. Egyébként van más módja az is ilyen nagytestű halak kifogásának, de ezzel a technikával ilyen méretű halakat ritkán fognak ki

– mondta a portálnak a horgász.

Fotó: SIC Feeder Team

A tízes horgon egy nyolc milliméteres haldorado fluo method wafter elnevezésű csali volt szilikongyűrűvel. A kifogás után bölcsőbe tették a pontyot, a horog okozta sebet pedig lefertőtlenítették, hiszen a sporthorgászat alapelve, hogy a halat visszaengedik természetes életközegébe.

A rekordméretű hal 35,625 kilogrammot nyomott a mérlegeléskor. A korábbi romániai rekord egy Bákó megyei horgászat nyomán 33,9 kilogrammos, ugyancsak tükörponty volt.

Ekkora méretű ponty európai mércével mérve is hatalmasnak számít

– említette Tulit László Róbert, aki kiemelte: a fogás közös érdem a SIC Feeder Team -Antal Róbert, Bözödi Márton, Ravasz Szilárd és Bíró Zsolt – tagjaival.

Kiemelt kép: SIC Feeder Team

Közel egyméteres pontyóriást fogtak a Balatonban
Ontja magából a méretes példányokat a magyar tenger.
Olvasói sztorik