Mozaik

Magyar az év legviccesebb természetfotója verseny közönségdíjasa

Október 27-én kedden este hirdették ki a legszórakoztatóbb természetfotós verseny eredményeit, és ismét van mire büszkének lennünk.

Ahogy arról már korábban a Sokszínű Vidék is beszámolt, Kránitz Roland is bekerült a döntősök közé ‘O Sole Mio’ című képével, ami annyira elnyerte az emberek tetszését, hogy ez kapta a legtöbb szavazatot és ezzel a közönségdíjat is bezsebelte a magyar természetfotós.

Kránitz Roland a pályázathoz azt írta,

olyan volt, mintha csak nekem énekelne. Nagyon szép hangja volt.

Fotó: Kránitz Roland / Comedy Wildlife Photography Awards 2020

Kránitz Roland érdemeit erősíti, hogy több mint hétezer pályázat érkezett be az idei versenyre, tehát közönségdíjasnak lenni is óriási eredmény. Ehhez hasonló bravúr magyar természetfotósnak legutóbb három évvel ezelőtt jött össze, akkor Kércz Tibor baglyai abszolút elsőkén zártak.

Magyar fényképészé 2017 legviccesebb természetfotója
Kercz Tibor képe nagy sikert aratott a zsűrinél is.

Ami pedig a zsűri listáját illeti, idén a győztes fotó egy teknőst ábrázol, ami éppen középső ujját felemelve bemutat az őt fotózó fényképésznek. A kétségtelenül vicces felvétel Mark Fitzpatrick nevéhez fűződik.

Fotó: Mark Fitzpatrick / Comedy Wildlife Photography Awards 2020

A kategóriagyőztes képeket ezen a linken tudod megtekinteni.

Fát ölelő tigrisről készült az év természetfotója 2020-ban
Elképesztő szerencse és tehetség is szükséges ahhoz, hogy valaki felvételt készítsen a Föld egyik legritkább teremtményéről.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik