Mozaik

Megválasztották az év magyar természetfotósát

A fődíjas kedvenc helyszíne a Börzsöny.

Potyó Imrének kilenc képe került be az idei év legjobb 111 természetfotója közé, így az online díjátadó végén ő vehette át a fődíjat a Lenergy – Az Év Természetfotósa 2020 pályázaton.

Potyó Imre több kategóriában is kiemelkedett, így az alkonyati fényekben őrködő békát ábrázoló fotója 2., egy leveleket elfogyasztó bolharákot bemutató képe 3., egy fénylő szentjánosbogár röpképét ábrázoló fotója pedig 3. helyezést ért el.

Potyó Imre – A bolharák univerzuma

A fődíjat nyert fotós kedvenc helyszíne a Börzsöny, amit lassan már jobban ismer, mint a saját tenyerét, az ottani patakvölgyek és mély szurdokok azonban mindig meg tudják lepni valamivel, így nap mint nap talál valami újat, amit fotóin keresztül át szeretne adni a nagyközönségnek is.

A naturArt, a Magyar Természetfotósok Szövetsége idén 28. alkalommal hirdette meg Magyarország és a régió legnagyobb nemzeti természetfotó pályázatát. A pályázat legfőbb célja a természeti értékek, tájak, valamint a természet ritka pillanatainak bemutatása, és ezen keresztül az ismeretterjesztés elősegítése.

Potyó Imre – Zöld kanyar

Mindez Potyó Imre környezetkutató, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság környezeti nevelője számára is kiemelten fontos küldetés, így képeivel, előadásaival és tudománynépszerűsítő cikkeivel gyakran olyan kevéssé ismert fajokat is a nagyközönség elé tár, mint az álskorpió, az ugróvillás, az ezerlábú vagy a bolharák.

A pályázatra idén minden eddiginél több, 4 114 fotó érkezett 241 pályázótól. A nyertes képekből rendezett kiállítást a Magyar Természettudományi Múzeumban lehet megtekinteni 2020. december 31-ig.

Kiemelt kép: Potyó Imre – A gyepi béka birodalma

Lekörözték a világot a magyar fotós nyulai
A pályázat jótékony célokat is szolgál.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik