Mozaik

Soltvadkert díszpolgára lett a világhírű természetfotós

A fényképezés szinte átalakította az egész életét, életformájává vált.
Korábban a témában:

Daróczi Csaba természetfotós neve világszerte ismert, hiszen számos díjat bezsebelt már. Elismerték hazai és nemzetközi pályázatokon, nemrégiben éppen 117 ország fotósát előzte meg egy nemzetközi megmérettetésen.

Lekörözték a világot a magyar fotós nyulai
A pályázat jótékony célokat is szolgál.

A fotóművész Soltvadkerten él, és az október 23-i nemzeti ünnepen rangos díjat vehetett át: a város 47. díszpolgára lett, írta a Baon. A világ legnívósabb nemzetközi díjait megszerző művész akkor készíti nyertes fotóit, amikor éppen nem tanít, ugyanis Daróczi Csaba a helyi általános iskolában testnevelő tanár.

A fényképezéssel a szegedi főiskolás éveim alatt fertőződtem meg (1992), ami évről – évre egyre súlyosbodik. A fotózás alapjait szinte teljesen magamtól sajátítottam el, bár tapasztaltabb barátaim igen sokat segítettek ebben. A fényképezés számomra az önmegvalósítás eszköze, minden kattintást úgy igyekszem elkövetni, hogy az valamivel mindig többet nyújtson a néző számára a megszokott látványnál. Kezdetekben a természetfotózás töltötte ki tevékenységem egészét, de mára a képalkotás más területeire is elkalandoztam, sőt a diaporámák készítése az egyik kedvenc elfoglaltságaim közé tartozik

– írja weboldalán.

A fényképezés szinte átalakította az egész életét, életformájává vált. Daróczi Csaba más szemmel nézi a világot is, mióta a keresőt a szeme elé emelte. Egy lehullott levél, egy emberi mosoly is más már számára mint azelőtt, mert amikor valami szépet lát, képzeletben akkor is exponál egyet.

Teljesen kiszáradtak a szikes tavak a Kiskunságban
Sivár kietlen vidék ez ilyenkor, de mégis nagy élmény egy ilyen tómederben sétálni.

A díszpolgári címhez gratulálunk.

Kiemelt képünk archív felvétel: az Év természetfotósa, Daróczi Csaba áll Szeánsz című képe előtt, kezében a díjjal az Év természetfotósa 2012 pályázat díjátadó ünnepségén, a Természettudományi Múzeumban 2012. november 6-án – Fotó: Czimbal Gyula

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.