Mozaik

Eladó Miskolc ikonikus kísértetszállodája

Fortepan / Bauer Sándor
Fortepan / Bauer Sándor

780 millió forintért eladó a Miskolc emblematikus épületeinek sorába tartozó, közel két évtizede bezárt tapolcai Juno hotel, írja a boon.hu.

Az ingatlanhirdetésben az áll,

nagyon jó befektetési lehetőség, ugyanis Magyarország egyik legnagyobb vízi élményparkja épül hamarosan a hotel mellett. Csodás környezetben helyezkedik el, Miskolctapolcán. Étterem és wellness is üzemeltethető benne. Könnyen megközelíthető, számos parkolóval rendelkezik. Hatalmas terasza van.

A szálloda 9200 négyzetméternyi belső területtel és 8100 négyzetméteres földterülettel rendelkezik, amely parkosított, a szállodában 108 szoba van, de akár 200 szobássá alakítható. Emellett van még benne egy 800 négyzetméteres konferenciaterem, egy 2000 négyzetméteres étterem, egy 500 négyzetméteres társalgó és egy 350 négyzetméteres különterem. Mindezeken kívül 2000 négyzetméteres egyéb helységekkel bír, melyekből úszómedence is kialakítható.

A lap megjegyzi, az egykori szálló eladásáról szóló hirdetés az egyik ingatlanos oldalon rendszeresen megjelenik, de az épület tulajdonosaként ismert Feuerabend László korábban cáfolta, hogy egyáltalán értékesíteni akarná az ingatlant, és értetlenségének is hangot adott a hirdetéssel kapcsolatban.

A tulajdonos korábban több alkalommal is azt nyilatkozta, az a terve, hogy felújítja, sőt, kibővíti a szállodát, de – a jelek szerint – ezt eddig nem sikerült elkezdeni.

A boon.hu úgy tudja, hogy a Juno hotel használhatóvá tétele még a legdurvább becslések szerint is több milliárd forintba kerülne, és elég nehéz találni ma olyan befektetőt, amely ennyit áldozna egy ilyen beruházásra.

Az 1974-ben megnyitott Juno háromcsillagos szállóként működött. Pleisz Antal tervezte. Miskolctapolca korábban is vonzotta a turistákat, a szálloda pedig alkalmas volt több száz ember elszállásolására. Az impozáns, 14 emeletes épületben kaszinó, diszkó, drinkbár működött, illetve volt egy – a szocialista időkben kuriózumnak számító – importcikkeket árusító boltja. A rendszerváltáskor a szálloda a HungarHotels hálózatának lett a része.

Kapcsolódó
Zavarbaejtően csodás világba csöppenünk a Miskolchoz tartozó településen
Hivatalosan agglomeráció, még csúnyábban kifejezve településrész, valójában azonban egy mesevilág. A Miskolchoz tartozó Lillafüred zavarbaejtő szépsége sokkal több értéket hordoz magában, mint hinnénk. Bebizonyítjuk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik