Mozaik

27 szoborral tiszteleg négylábú barátaink előtt a világ legkutyásabb szökőkútja

Roberto Machado Noa/LightRocket via Getty Images
Roberto Machado Noa/LightRocket via Getty Images

A kanadai Toronto történelmi városnegyedében egy egyedülálló szökőkút tiszteleg az emberiség legjobb barátai előtt, akik gyakori vendégei is a látványosságnak, írja az Atlas Obscura.

A szökőkút három különböző szintjét kutyákat formáló szobrok díszítik, a műalkotást pedig a szájukból kiáramló víz teszi tökéletessé.

Roberto Machado Noa/LightRocket via Getty Images

Mindegyik eb a szökőkút tetején található hatalmas csont felé néz.

Bernard Weil/Toronto Star via Getty Images

A szobrok közül egy kivételt képez, az ugyanis egy rémül macskát ábrázol: az mintha a közeli lámpaoszlopra rögzített – szintén agyakból készült –  két madarat bámulná.

Rick Madonik/Toronto Star via Getty Images

A cica fajtáját nem is említik külön a szökőkút honlapján, ezzel is jelezvén, hogy ez bizony a kutyák saját szökőkútja. Ráadásul a macska nem is képezi valójában a részét annak, hiszen „nem köpi a vizet”.

Ami pedig a kutyafajtákat illeti, összesen 27 fedezhető fel belőlük, köztük a teljesség igénye nélkül simaszőrű foxterrier, bernáthegyi, west highland white terrier, német dog, Jack Russell terrier, golden retriever, óriás schnauzer, beagle, mopsz és berni pásztorkutya is.

Roberto Machado Noa/LightRocket via Getty Images

Télen egyébként a szökőkút nem üzemel, hiszen Kanadában a telek rendkívül hidegek, de a kutyák természetesen nem mozdulnak.

Kapcsolódó
Ezek a világ legbámulatosabb szökőkútjai
Spanyolországtól egészen Thaiföldig számtalan szökőkút kápráztatja el turisták százezreit. Nem könnyű a választás, de megpróbáltuk összeszedni a legszebbeket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik