Mozaik

Nem nyithat ki a világ legnagyobb virágoskertje

Romy Arroyo Fernandez / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Romy Arroyo Fernandez / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az elmúlt hónapokban mindent megtettek a hollandiai Keukenhof virágoskertjének dolgozói, hogy a világhírű park tavasszal megnyithassa kapuit a látogatók előtt. A vezetőség rendszeres egyeztetést folytatott a kormánnyal és biztosították az illetékeseket róla, hogy biztonságosan tudnak nyitni. Hollandiában viszont jelenleg is zárlat van a koronavírus-járvány miatt, ezért a tervezett nyitást el kell halasztaniuk, írták a honlapjukon.

Közölték, a virágoskertet március 10-én tájékoztatták a szomorú hírről, nem kapnak engedélyt a március 20-ai nyitáshoz a bevezetett óvintézkedések ellenére sem. 

Hozzáteszik, idén Keukenhofban csak a park nyitott volna meg, ahol az emberek szabadon sétálhatnak és élvezhetik a tulipánok látványát. Minden épületet zárva tartanának, korlátoznák a belépők számát és előre megszerveznék a beléptetést is, hogy ne kelljen fizikai kontaktusba lépni a dolgozókkal a jegyvásárláskor sem.

Elképesztően lehangoltak vagyunk, hogy idén megint nem nyithatunk ki. A koronavírus-járvány miatt bevezetett szabályoknak teljesen megfelelünk és biztonságosan lehetne nálunk sétálni. Tavaly meglepetésként ért bennünket a járvány és az, hogy emiatt zárva kellett tartanunk. Idén viszont felkészültünk mindenre, és nehéz megérteni, miért kivétel Keukenhof, ha az emberek egész Hollandiában szabadon sétálhatnak a parkokban

– mondta Bart Siemerink igazgató.

Romy Arroyo Fernandez / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A park 32 hektáron terül el, ez nagyjából 50 focipályának felel meg, és 15 kilométernyi gyalogút van kialakítva.

A közleményben megjegyzik, Keukenhof egy évig dolgozott az előkészületeken. Azon túl, hogy nagyon csalódottak, ez rendkívül komoly pénzügyi következményekkel is jár. 2019-ben másfél millió vendéget fogadtak, közülük mindössze 20 százalék érkezett országon belülről, 80 százalékuk külföldről.

Amint lehetséges, Keukenhof kinyit. A parkban már elkezdtek nyílni a virágok és már csak a látogatók hiányoznak

– tették hozzá.

Kapcsolódó
Hétmillió tulipán, jácint és nárcisz virágzik a világ legnagyobb tavaszi kertjében
Bámulatos fotókat közölt az MTI a hollandiai Lisse mellett elterülő Keukenhofban található tarka virágmezőkről.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik