Mozaik

Elárvult mókuskölykök életéért küzdenek Mályiban

mályi madármentő állomás
mályi madármentő állomás
Hárman vannak és az első három nap kritikus. Szurkoljunk értük!

A koronavírus-járvány idején is bőséggel akad tennivalójuk a mályi madármentőknek, Lehoczky Krisztián és csapata szinte naponta szembesül újabb és újabb kihívásokkal.

Kapcsolódó
Életeket mentenek az elhivatott mályi madármentők
30-40 km körzetben tudnak rászoruló madarakon vagy vad kisemlősökön segíteni, vagy a megfelelő helyre továbbjuttatni az állatokat.

Március 25-én sem történt ez másként, amikor három elárvult mókuskölyök érkezett a Mályi Madármentő Állomásra. Kettőjüknek az orra is vérzett, ami arra utal, hogy valamilyen állat megtámadhatta a fészket..

Három óra leforgása alatt érkezett hozzánk ez a három mókusbébi. Ketten a Park utcából érkeztek Miskolcról, ők négyen voltak testvérek, de már csak kettőt tudtak hozzánk eljuttatni. A harmadik, a legkisebb mókuska Diósgyőr környékéről érkezett, neki is meghalt a tesója és nagyon rossz állapotban van ő is. Nem tudni mennyi időt tölthettek a fészken kívül, de a két testvér is és a legkisebb is nagyon kihűlt és nagyon gyenge. Most melegítést, folyadékpótlást kapnak és természetesen elkezdjük a táplálásukat is, ha emelkedik a testhőjük. Lehet nekik szurkolni

– írták Facebook bejegyzésükben.

Lehoczky Krisztián megkeresésünkre elmondta, hogy jelenleg stabil a picinyke állatok állapota, ám ilyen esetekben az első három nap kritikus.

mályi madármentő állomás

Így hát valóban lehet szurkolni, és szurkoljunk is, hogy a mókusbébik életben maradjanak.

Kapcsolódó
Futballcsapatnyi sünit gondoznak a mályi állatmentők
Gondos kezekben és biztonságban vannak az apró jószágok.
Olvasói sztorik