A burgundi borvidék aranykapujaként ismert Chablis szőlőterületei ötezer hektáron terülnek el a domboldalakon, a borászoknak viszont keddre virradó éjszaka gondoskodniuk kellett róla, hogy a fagy ne vigye el az idei termést, ugyanis mínusz 5 Celsius-fokig hűlt le a levegő.
Titouan Rimbault francia fényképész a Facebookon számolt be róla, hogy a helyieknek most már évről évre védekezniük kell a tavaszi fagyok ellen, mégpedig gyertyás égetéssel, más néven paraffingyertyás ültetvényfűtéssel.
Mint fogalmazott,
ez a jelenség csodálatos látvány a szemeknek, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a borászok milyen fájdalmas küzdelmet vívnak az anyatermészettel.
A fotós hozzátette, gondolni kell azokra a termelőkre is, akiknek nincs rá módjuk, hogy ezzel a hatásos módszerrel védjék meg a szőlőjüket.