Mozaik

Feloldották a májusi pontytilalmat a Balatonon

Pixabay
Pixabay
Feloldotta a ponty fajlagos tilalmi idejét a Somogy Megyei Kormányhivatal, így májusban is megtartható a horogra akadt ponty a Balatonon.

A feloldás nem vonatkozik a Keleti-Bozót-csatornára (más néven Fonyódi-árok), a Nyugati-övcsatornára (más néven Máriai-árok), a Zala-folyó torkolati szakaszára és a Kis-Balatonra – írta meg a Balatonihal.

A Balatoni Horgászrend 33. pontja értelmében általános horgászati tilalom van  érvényben április 15. és június 15. között a Keleti-Bozót-csatornán a Bambi hídtól és a Nyugati-övcsatornán a Kéthelyi hídtól délre eső szakaszon (beleértve a Cigány-, a Sári- és a Határ-külvíz-csatornákat is).

Az említett hidak és a két vízfolyás balatoni torkolata közé eső szakaszokon a fenti időszakban szabad horgászni, de pontyot és harcsát megtartani TILOS!

A korábbi évekhez hasonlóan a pontytilalom él a Zala-folyó torkolati szakaszán és a Kis-Balatonon is, itt az országosan elrendelt törvényi szabályozásnak megfelelően május 03. és május 31. között tilos megtartani a horogra akadó pontyokat.

A Balatonihal külön felhívja a horgászok figyelmét arra, hogy a horgászrend 45. pontját a pontytilalom esetében is be kell tartani, azaz ahol a tilalom életben van, ott célzottan tilos pontyozni, ha ismétlődően tilalmas hal akad a horogra, a horgász köteles módszert és/vagy helyet változtatni!

Kapcsolódó
Visszakerült a Balatonba az ellopott kapitális ponty
A csodálatos hal az elmúlt években sok horgásznak okozott életre szóló élményt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik