Mozaik

Megkezdődött a világ legnagyobb pontyfogó versenye a Balatonnál

Egy hétig közel ezer horgász ered a pontyok nyomába a magyar tengeren.

Kezdetét vette a V. Balatoni Pontyfogó Kupa, melyre huszonkét országból érkeztek a lelkes horgászok, hogy becserkésszék a magyar tenger legnagyobb pontyait. A pontyok szerelmesei közel 140 órát töltenek a tó ölelésében azért, hogy megfogják, majd egy fénykép elkészítése után visszaengedjék a Balatonba az onnan kifogott óriáspontyokat. A V. International Balaton Carp Cup (IBCC) győztese az a három tagú csapat lesz, amely a legnagyobb tömegben tudja megfogni az 5 kg-nál nagyobb pontyokat. Tavaly szlovák győzelem született.

Szlovák horgászok a Balaton új pontyfogó királyai
Az összfogás meghaladta az 51 tonnát, mely minden túlzás nélkül szenzációnak nevezhető.

Balatonalmáditól nyugat felé indulva, Keszthely érintésével, a déli-parton egészen Balatonakarattyáig több, mint 30 település részvételével, több mint 60 helyszínen találhatóak a kijelölt horgászhelyek.

Idén 250 csapat nevezett, huszonkét országból. A tét óriási, megnyerni a világ legnagyobb pontyfogó versenyét és vele együtt a mesés fődíjat. Ezúttal 60 versenybíró és 20 MOHOSZ halőr dolgozik a verseny ideje alatt azon, hogy mindenben segítsék a versenyzőket és biztosítsák a verseny tisztaságát

– mondta Csörgő Tamás a verseny főszervezője.

A verseny ideje alatt minden este 20 órától élő műsorfolyamot sugároz a Fishing and Hunting Channel, melyben ismertetik a verseny aktuális állását, összefoglalót láthatnak a nézők a napi eseményekből és élőben kapcsolják a legizgalmasabb helyszíneket. A versenyt érintő legfrissebb hírekről a csatorna Facebook oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kifogták a világ legnagyobb pontyát a Balatonnál
Fél mázsánál is többet nyomott.

A szervezők bíznak benne, hogy megdől a tavalyi összrekord, amikor a horgászok közel 52 tonna pontyot fogtak, míg az IBCC történetének eddigi legnagyobb pontya 26.05 kg volt.

Kiemelt kép: V. International Balaton Carp Cup (IBCC)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik