Mozaik

Szlovák horgászok a Balaton új pontyfogó királyai

Az összfogás meghaladta az 51 tonnát, mely minden túlzás nélkül szenzációnak nevezhető.

A Starbaits Slovakia csapata nyerte a Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupát (IBCC), a legjobban szerepelt magyar együttes, az Eco Carp Team a 12. helyen végzett – írta a Sonline.

A Balatonszentgyörgynél horgászó szlovák csapat több mint 1316 kilogramm értékelhető pontyot fogott. A versenybe csak az öt kilónál nagyobb példányok számítottak be, legnagyobb haluk meghaladta a húsz kilót. A résztvevők közül a legnagyobb halat, egy 24,02 kilogrammos pontyot a harmadik helyen végzett cseh CT Libun egylete szákolta meg.

Fotó: Facebook/IBCC

Az április 22-től 28-ig tartó horgászversenyen 200 csapat hatszáz versenyzője 60 helyszínen, 32 település közreműködésével “faggatta” a Balatont. Összesen 6144 öt kiló fölötti kopoltyús került a partra, majd természetesen vissza a Balatonba. Az összfogás meghaladta az 51 tonnát, mely minden túlzás nélkül szenzációnak nevezhető: tavaly 14 tonna volt az összteljesítmény.

Érdekesség, hogy az első hat helyen zárt együttes mindegyike a magyar tenger déli partján pecázott. Balatonszentgyörgy, Balatonberény és Fonyód ezúttal nagyon bejött a versenyzőknek.

Kiemelt kép: Facebook/IBCC

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik