Életmód

Ekkora csuka hatalmas zsákmánynak számít a Dunán

A holtág vadregényes tája bőséggel kínálta a lehetőséget a pergetőknek.

A dunai csukázás útja betlikkel és kudarcokkal van kikövezve, ám ha az ember kellően kitartó, előbb-utóbb belefut szebb napokba, amikor az öreg folyó bőségesen megjutalmazza a hűséges horgászt. Így történt ez a napokban is, amikor Darabos Tamás Zoltán – a pecazas.blog.hu szerzője – két társával egy dunai holtágon csukázni indultak.

Ezt a műcsalit imádták a csukák
Ezt a műcsalit imádták a csukák

Potenciális csukatanyának tűnt a környék, ráadásul szerencséjükre a nagy csukák egyszerre mozdultak ki a mederből zabálni. Ez olyan pillanat, amit igen ritkán sikerül elcsípni. Tudták, a parádé nem tart sokáig, csak idő kérdése és a csónakba emelnek végre egy méretes halat.

Így is történt. Blázy Tamás házilag készített műcsaliját – horgásznyelven: wobblerét – valósággal imádták a ragadozó halak. Több böhöm nagy csuka sikertelen megakasztása után aztán görbült a bot, feszült a zsinór, és hamarosan a csónakba emelték a 6 kilós halat. A Dunán egy ekkora csuka hatalmas zsákmánynak számít.

Tamás óvatosan visszahelyezte a vízbe halát, míg én közben vettem kamerámmal az akciót. Miután elúszott a termetes csuka, egymás tenyerébe csaptunk, hiszen a babona szerint nem jön a következő hal, ha ez nem történik meg – írta a blogger.

A kaland további részletei itt olvashatók.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik