Virágzó vidékünk

Újra nagy kapások várhatók a Balatonnál

Idén már több mint 66 tonnányi három nyaras ponty került a magyar tengerbe.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. jóvoltából a haltelepítések sora február 5-én kezdődött Keszthelyen, de Badacsonyban, Vonyarcvashegyen, a somogyi oldalon pedig Berényben és Lellén is került bőven potyka a vízbe – írta a sonline.hu.

Háromszáz tonna ponty az éves telepítési kötelezettségünk – mondta a lapnak Nagy Gábor, a cég horgászati ágazatvezetője. – Ebből 32 tonna már tavaly év végén, 66 pedig már idén bekerült a Balatonba, az év hátralévő részében pedig még durván 202 tonnányi potykát telepítünk majd.

A további haltelepítésekről a sonline.hu azt írta, hogy egy nyaras, vagyis körülbelül 10 dekás süllőből hat tonnányi, továbbá 250 ezer darab, 3–4 centis előnevelt csuka kerül 2016-ban a Balatonba. Compóból és széles kárászból is jó tonnányi mennyiséget telepít a társaság, de harcsa, balin és menyhal is kerül a tóba.

A tavalyi haltelepítés 22 helyszínen zajlott. A munka közben a  társaság speciális teherautója összesen 141-szer fordult, s 23 km híján 10 ezer kilométert tett meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik