Mozaik

Év legviccesebb természetfotója 2021: az első képek alapján nagyon erős az idei mezőny

A természetfotózás lehet varázslatos. Van abban valami különleges, amikor egy fényképész órákat vár arra, hogy a tökéletes pillanatban elkészítse a tökéletes felvételt olyan vadon élő állatokról, akiknek fogalma sincs róla, hogy figyelik őket.

De a természetfotózás lehet egészen mókás is. Idén immár hetedik éve hirdették meg az év legviccesebb természetfotója versenyt, és nem véletlen, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Mostanáig több ezer pályázat érkezett a zsűrihez, de június 30-ig még mindig lehet nevezni az idei kiírásba.

A szervezők ennek ellenére most közzétettek egy ízelítőt abból, milyen fotókat kaptak eddig, és egyértelmű, hogy idén sem lesz könnyű dolguk, amikor ki akarják majd választani a győzteseket.

Az egyik képen például Arthur Trevino azt örökítette meg, hogy egy fehérfejű rétisas váratlan meglepetéssel szembesült, amikor egy prérikutya tulajdonképp feltartott kezekkel elé állt. A prédának végül sikerült elmenekülni a zavarba ejtő megmozdulásának köszönhetően a ragadozó elől.

The Comedy Wildlife Photography Awards 2021 / Arthur Trevino

Ahogy azt a szervezők minden évben elmondják, a verseny célja részben az emberek megnevettetése, részben pedig a természetvédelem fontosságára való figyelemfelhívás. Hiszen ha nem lennének az állatok, nem is tudnánk mosolyogni rajtuk.

Alább pedig mutatjuk is a többi már bemutatott felvételt, melyeknek helye lehet a döntőben is.

The Comedy Wildlife Photography Awards 2021 / Giovanni Querzani
The Comedy Wildlife Photography Awards 2021 / Lea Scaddan
The Comedy Wildlife Photography Awards 2021 / Rohin Bakshi
The Comedy Wildlife Photography Awards 2021 / Lucy Beveridge
The Comedy Wildlife Photography Awards 2021 / Kevin Biskaborn
The Comedy Wildlife Photography Awards 2021 / Philipp Stahr
The Comedy Wildlife Photography Awards 2021 / KT WONG
Kapcsolódó
Magyar az év legviccesebb természetfotója verseny közönségdíjasa
Kránitz Roland gyűjtötte a legtöbb szavazatot.
Olvasói sztorik