Mónus Márton/MTI
Mozaik

Idén újra lesz Anna-bál Balatonfüreden

Az idei bálra meghívást kaptak a 18 éves balatonfüredi lányok mellett azok is, akik a tavalyi, vírushelyzet miatt elmaradt eseményre lettek volna hivatalosak.

Az idén immár 196. alkalommal kerül megrendezésre az Anna-bál, amit július 31-én az Anna Grand Hotel termeiben és udvarában rendeznek meg, közölték a szervezők az MTI-vel.

A hagyományok szerint zajlik majd a báli bevonulás, a bál szépe választás és megrendezik az utcabált is. A bálra sétáló jegyek nem válthatók, csak a hagyományos, vacsorát is tartalmazó báli belépőket lehet igényelni.

Kapcsolódó
Szurkolói fagyit készített a labdarúgó EB-re egy balatoni cukrászda
A foci Eb ihlette meg a fagyizó cukrászait. A fagyi neve: "Hajrá magyarok!"

A bál kísérőrendezvényét, az Anna Fesztivált július 26. és 31. között rendezik meg. Az Anna Fesztivál első napján Juhász Anna irodalmár által szerkesztett irodalmi est részesei lehetnek az érdeklődők. Érdi Tamás zongoraművész ad koncertet július 27-én, a prímásversenyt július 28-án rendezik.

Az Operagála július 29-én hallható majd a Gyógy téren felállított nagyszínpadon, ahol világhírű darabokból csendülnek fel részletek. Július 30-án a Magyar Állami Operaház művészei adnak műsort és megrendezik a szívhalászatot is

– áll a közleményben.

Az idei bálra meghívást kaptak a 18 éves balatonfüredi lányok mellett azok is, akik a tavalyi, vírushelyzet miatt elmaradt eseményre lettek volna hivatalosak.

A bált a jelenlegi járványügyi szabályozásokat figyelembe véve rendezik meg.

Kapcsolódó
A balatoni falu, ahol minden lány megtanulja a csipkekészítést
Több mint 100 éves hagyománya van itt a csipkeverésnek, a magyaros stílust akarták vele megteremteni.