Mozaik

Bükkalján látták az országban kóborló medvéket

getty images
getty images
A Bükki Nemzeti Park munkatársa egyelőre nem erősítette meg a mackók jelenlétét.

Az utóbbi hetekben egyre gyakoribbak a medveészlelések az ország északkeleti részében. Mint azt a Sokszínű vidék is megírta, július 30-án a kora reggeli órákban egy kutyáját sétáltató lány vélt látni két medvét Eger szélén, a Nagy-Eged utcában.

Kapcsolódó
Így menekült a medvék elől az egri lány
Szinte sokkot kapott a fiatal hölgy, amikor megpillantotta a két nagyvadat.

A napokban arról cikkezett a sajtó, hogy a napokban egy 76 éves idős néni az egri Donát utcában egy anyamedvét és a bocsát látta.

Augusztus 12-én újabb poszt látott napvilágot a Facebookon, mely arról ír, úgy tűnik, már a Bükkalján kószálnak a vélhetően Szlovákia területéről érkezett nagyragadozók.

Ma egy mezőnyárádi csoportban írtak arról, hogy reggel hat és negyed hét táján a Mezőnyárád melletti Kucikban láttak mackót. Aki arrafelé dolgozik, tartsa be a medvével való találkozás viselkedési szabályait, illetve érdemes jelezni a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnak

– olvasható a Mezőkövesd Képekben csoportban.

A Bükki Nemzeti Park munkatársának – mint ahogy Egerben sem – egyelőre nem sikerült a medve nyomára bukkanni, így nincs megerősítve az állat jelenléte a környéken – ám jobb félni, mint megijedni.

Kapcsolódó
Ezt tegyük, ha medve van a határban
Indokolatlanul nem támad emberre, sőt ha lehetősége van rá, messze elkerüli.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik