Mozaik

Közel 3 mázsa lőszerhüvelyt gyűjtöttek össze a nógrádi vadászok

pixabay
pixabay
A kilőtt rézhüvelyekért kapott összeget jótékonysági célra fordították.

Magyarországon egyedülálló kezdeményezést, a vadászok által kilőtt lőszerek gyűjtését valósította meg Szabó László, a Nógrád Megyei Vadász Szövetség elnöke, az Országos Magyar Vadászkamara Nógrád Megyei Területi Szervezetének titkára, írta a Nool.

Kapcsolódó
Több mázsa élelmet vittek egy állatmenhelynek a nagykanizsai motorosok
Kemény legények, pihepuha lelkekkel. Köszönet minden állatbarát nevében.

A szakember tavaly az Országos Magyar Vadászati Védegylet gyűlésén vetette fel, hogy kezdjenek közös rézhüvely gyűjtésbe a megyék.

Voltak, akik szkeptikusan fogadták a felvetésemet, de én úgy gondoltam, hogy meg lehet ezt csinálni, csak akarni kell. Úgy fél évvel ezelőtt váltottam az ötletemet tettekre, amelyet ugyan a pandémiás helyzet lassított

– mondta a portálnak Szabó László.

A vadászok 292 kilogrammnyi lőszerhüvelyt gyűjtöttek és adtak le, a gyűjtésben szinte csak nógrádiak vettek részt. Egy cég átvette a kilőtt töltények hüvelyét, az azokért kapott 254 ezer forintot pedig jótékony célra ajánlották fel.

Összesen 680 kilogramm kutyatápot vásároltak, mellyel fele-fele arányban a Karancs Mentőkutyás Alapítvány Lassie Állatmenhelyét, illetve a Cserhát Különleges Mentőcsoport munkakutyáit támogatták.

Szabó László szeretné elérni, hogy az ötletét az ország más pontjain is megvalósítsák.

Kapcsolódó
Állatmenhelyet támogatnak a hajléktalan szálló lakói
A festményekre befolyt összegből az intézmény az Aska Alapítványt támogatja.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik