Mozaik

Megválasztották a világ legjobb drónfotóját

A Drone Photo Awards nyolc kategóriában hirdetett ​​első helyezettet és az abszolút győztest.

Több ezer rózsaszín lábú liba repül a hóval borított talaj felett. Ez látható a Drone Awards 2021 győztes fotóján, amit  Terje Kolaas norvég fotós örökített meg. A Drone Awards a légi fényképezés legnagyobb nemzetközi versenye, amelyen idén a győztes fotót 102 ország fotósának több tízezer képe közül választották ki, írta a Bored Panda. 

Kapcsolódó
Ilyen a jó természetfotó Máté Bence szerint
A „láthatatlan természetfotós” ha csak teheti, Pusztaszeren, a leseiben tölti ideje nagy részét.

A versenyen olyan légi felvételek és videók vehettek részt, amelyeket rögzített szárnyú repülőgépekről, helikopterekről, pilóta nélküli repülőgépekről, léggömbökről, lámpákról, rakétákról, sárkányokrepülőkről és ejtőernyőkről  készítettek.

A Drone Photo Awards pályázaton hivatásos és amatőr fotósok vehettek részt. A legtöbb pontot elérő résztvevő kapta az „Év drónfotósa” címet. Emellett minden kategóriában hirdettek győztest.

A rózsaszín lábú libák találkozása télen nyerte a fődíjat

A Rózsaszín lábú libák találkozása télen című képet Norvégia középső részén készítették, és a libákat ábrázolja, amelyek a sarkvidéki Svalbard felé repülnek, ahol a tájat még mindig hó borítja. A madarak korai érkezése valószínűleg összefügg az éghajlatváltozással.

Terje Kolaas /droneawards.photo

A Drone Photo Awards nyolc kategóriában hirdetett ​​első helyezettet, a felvételeket az “Above Us Only Sky” kiállításon mutatják be az olaszországi Sienában  október 23-december 5 között.

A kategóriák legjobb fotói IDE KATTINTVA tekinthetők meg.

Kapcsolódó
Festményszerű fotókon elevenedik meg a környező világ
Lang Nándor a képeket többszörös expozícióval teszi festményszerűvé.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!