Életmód

Ilyen a jó természetfotó Máté Bence szerint

wikimedia commons/olasz csaba
wikimedia commons/olasz csaba
A „láthatatlan természetfotós” ha csak teheti, Pusztaszeren, a leseiben tölti ideje nagy részét.

Máté Bence – aki hazánk egyik legeredményesebb és világszinten is elismert természetfotósa – az ország legnagyobb természetfotó pályázata, a Varázslatos Magyarország zsűritagja, aki egy videóban mondja el, szerinte milyen a jó természetfotó.

Kapcsolódó
Életéről vall a természetfotózás magyar Oscar-díjasa
Azt is elárulja, mit keresett Costa Rica őserdejében évekkel ezelőtt.

Bence számos rangos hazai és nemzetközi díj tulajdonosa, 2010-ben Londonban, az Árnyjáték című képével elnyerte a természetfotózás Oscar-díjának tartott, „Az év természetfotósa 2010” (Wildlife Photographer of the Year) címet.

A „láthatatlan természetfotós” címet különleges, saját fejlesztésű, detektívüveges leseinek köszönhetően érdemelte ki.

Olyan ökoszisztémát tart fenn pusztaszeri tanyáján, ahol a legváltozatosabb állatfajok telepednek meg, a titkos lesekből így közvetlen rálátást nyerhet az állatok rejtett világára.

Bejárta a világot, egzotikus fotós kalandjai mellett azonban mégis „saját vadonjához” húz a szíve, ha csak teheti, Pusztaszeren, a leseiben tölti ideje nagy részét. Bence a Varázslatos Magyarország életéhez már az „alapkő letételétől” kapcsolódik. Pályázóként indult a versenyen, amit sorra nyert, majd a VM csapatával több fronton is közös munkába kezdett.

Megalkották a Fajbook fajmeghatározó versenyt, és a kapcsolódó könyv anyagából sorozatot indítottak a VM magazinban is.

Hazánk egyik legkiemelkedőbb és nemzetközi szinten is megbecsült természetfotósa 2021-ben a VM fotópályázat zsűritagjaként értékeli a fotósok munkáit.

Kapcsolódó
Világgyőztes lett Máté Bence madárfotója
A versenyre 55 országból 10 ezer képet küldtek be a pályázók.
Olvasói sztorik