Medvebocs mellett tekert el egy kerékpáros Cserháthalápon

Először azt gondolta, egy nagytestű kutya, közelebb érve vaddisznót sejtett.
Kapcsolódó cikkek

Hétfőn este 18 óra 30 perc körül egy Szandaváraljáról Balassagyarmatra tekerő kerékpáros teljes bizonyossággal medvebocsot látott a Nógrád megyei Cserháthaláp Mohora felőli végén, olvasható a község Facebook-oldalán.

Dócs Dávid, a település polgármestere a nool.hu megkeresésére közölte, a biciklis először azt gondolta, egy nagytestű kutya, közelebb érve vaddisznót sejtett, de elhaladva mellette egyértelműen azonosította a bocsot, amely vélhetően elcsatangolhatott az anyjától.

A kerékpáros gyorsabb tempóra váltott, de felnőtt medvét nem látott.

A polgármester közölte, amint megkapták a megerősített hírt, azonnal megtették az ilyenkor alkalmazott általános intézkedéseket. Több fórumon felhívták a helybéliek figyelmét a medveveszélyre, kérve a lakosságot, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, a háziállataikat lehetőleg elzárva tartsák, és ha esetleg találkoznak a ragadozó emlőssel, keltsenek minél nagyobb zajt, távol tartva ezzel maguktól a vadat.

Az illetékes jegyző a legrövidebb időn belül a környékbeli vadásztársaságokat is értesíti, hiszen javában zajlik a vadászidény.

Kapcsolódó
Folyamatosak a medveészlelések Bátonyterenye környékén
Az elmúlt egy évben közel tíz esetről számoltak be.