Mozaik

Medve járt egy tusnádfürdői ház konyhájában

pixabay
pixabay
Találtak egy mézesbödönt, melyet elfogyasztottak és a konyhát feldúlva távoztak.

Idős nő konyhájába hatolt be jónius 16-án, péntekre virradóra egy hárombocsos anyamedve Tusnádfürdőn. A ház tulajdonosnője kénytelen volt egy szobába menekülni és eltorlaszolni az ajtót, írta az Agerpress.

Kapcsolódó
Tusnádfürdőn már az utcán is szabadon sétálnak a medvék
Emberekre támadnak és állatokat ölnek az elszaporodott nagyvadak Erdélyben.

A Hargita megyei csendőrség tájékoztatása szerint az asszonyt álmából költötték fel a konyhából érkező zajok. A segélykéréskor a csendőrök azt tanácsolták neki telefonon, hogy barikádozza el magát a szobában, zárja be az ajtót, és húzzon az ajtó elé egy nehéz bútordarabot.

Az anyamedve élelmet keresett, és talált is az asszony konyhájában egy mézesbödönt, melyet elfogyasztottak és a konyhát feldúlva távoztak.

A csendőrök helyszínre érkezésekor az anyamedve és két bocs már elhagyta a konyhát, a harmadik bocs viszont bennmaradt. A csendőröknek sikerült végül eltávolítaniuk a kölyköt, addig az anyja és a két másik bocs a ház előtt várakozott, megnehezítve ezzel a hatóságok feladatát. Félő volt ugyanis, hogy a bennrekedt bocsért aggódó anyamedve agresszívvé válik.

Az utóbbi időkben egyre több olyan esethez riasztják őket, amikor a medve emberlakta épületbe hatol be – hálószobába, konyhába, pincébe – úgy, hogy a lakásban ember tartózkodik

– nyilatkozta Rodica Pribagu, a Hargita megyei csendőrség képviselője.

A bejelentések alapján Tusnádfürdőn jelenleg egy hárombocsos és egy kétbocsos anyamedve bukkan fel rendszeresen, valamint három magányos nagyvad tartja rettegésben a települést.

Néhány nappal korábban egy bocsos anyamedve behatolt egy másik család házába, a családnak a fürdőszobában kellett elbarikádoznia magát, amíg az állatok el nem hagyták az lakást

– mondta Butyka Zsolt, Tusnádfürdő polgármestere.

A polgármester házába múlt hónapban három boccsal ment be egy medve, károkat okozva.

A medvék a település több mint 70 épületében tettek már kárt.

Kapcsolódó
Medve akart betörni egy tusnádfürdői szállodába
Az akció közben az állat megsérült és elmenekült.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik