Mozaik

Valóságos fesztivált rendeztek a medvék Tusnádfürdőn

wikimedia commons
wikimedia commons
Komolyabb incidens nem történt, minden állatot sikerült visszakergetni az erdőbe.

Igazi medvefesztiválnak adott otthont a hétvégén Tusnádfürdő: három alkalommal is a településen korzózó medvékhez riasztották a hatóságokat, de nem ez volt az egyetlen település a székelyföldi megyében, ahol az elmúlt napokban többször is hívni kellett az illetékeseket az utcán kóricáló nagyvadak miatt, írta a Főtér.ro.

Kapcsolódó
Tusnádfürdőn már az utcán is szabadon sétálnak a medvék
Emberekre támadnak és állatokat ölnek az elszaporodott nagyvadak Erdélyben.

A Hargita megyei csendőrség közleménye szerint vasárnap este Tusnádfürdőről két riasztás is befutott. A kirobogó csendőrök az első helyszínen egy nagyvaddal találkoztak, a másodikon, a vasútállomás közelében azonban már kettővel.

Komolyabb incidens nem történt, a három állatot sikerült visszakergetni az erdőbe.

Aztán hétfőn reggel szintén Tusnádfürdőről jelezte egy lakos, hogy a vasútállomás peronján sétálgatott egy medve. Ennek is ugyanez lett a sorsa, mint társainak: a csendőrök visszazavarták a fák közé.

Kapcsolódó
A falu, ahol minden utcára jut egy medve
Juhászt is alig találnak, mert senki nem meri vállalni a feladatot.

A megye északi részében található Maroshévíz is népszerűnek bizonyult a medvék körében: szombaton két esetben is ki kellett hívni miattuk a hatóságokat.

Az egyik esetben szükség is volt a közbelépésükre, úgy kellett kikergetni a településről a nagyvadat, a másodikban azonban már nem várta meg a csendőröket, magától elcammogott.

Az utóbbi években a vadászat korlátozása miatt nagyon elszaporodtak a medvék, és a hegyvidéki településeken – kiemelten a Székelyföldön – egyre gyakrabban látogatnak be a falvak, városok utcáira.

Kapcsolódó
Bálványoson így másznak be a kertbe a medvék
Az anya és bocsa először bekukkantott, a többit fotókon mutatjuk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik