Mozaik

Beköltözött egy medve Tusnádfürdőre

pixabay
pixabay
Feszélyezett a hangulat a városban.

Mindig is problémát jelentett a medvék jelenléte Tusnádfürdőn, az elmúlt években viszont egyre fokozottabbá vált a helyzet, miután a nagyvadak már napközben is felbukkannak a település utcáin, egy fiatalabb egyed gyakorlatilag ott is él, írta a Székelyhon.

Kapcsolódó
Tusnádfürdőn már az utcán is szabadon sétálnak a medvék
Emberekre támadnak és állatokat ölnek az elszaporodott nagyvadak Erdélyben.

Noha több mindent kipróbáltak már a helyzet rendezése érdekében, sem a medvebiztosnak tartott szeméttárolók, sem a felszerelt villanypásztorok nem hozták meg a várt eredményt.

Egy másfél-két éves, fiatalabb egyed gyakorlatilag a városban él, mindig ott tartózkodik, és napközben is állandóan felbukkan a forgalmasabb városrészeken is, például a központban vagy az iskola udvarán. Emellett egy hárombocsos anyamedve is rendszeres látogatója a fürdővárosnak, a bocsok viszont már nagyobbak, így a legtöbben inkább négy medveként hivatkoznak rájuk csoportra. Végül van még egy példány, amely naponta felbukkan a településen, ez a medve viszont kizárólag a vasútállomás környékét látogatja

– mondta a portál érdeklődésére Butyka Zsolt polgármester.

Anyagi károkat ebben az évben még nem okoztak a nagyvadak, de lelki megterhelést annál inkább. Aggodalomra ad okot, hogy az egyik bármikor besétálhat az iskola udvarára, és szintén problémát okoz, hogy a temetőt is gyakran felkeresik, kitapossák a sírokra ültetett növényeket.

Volt egy néhány hónapos csendes időszak, de mostanra ismét visszaállt a megszokott hangulat a településen. Újból autóval jár mindenki, azzal viszik iskolába a gyerekeket, mert nem merik őket gyalog elengedni, ahogy a játszóparkba vagy máshová sem, mert bármikor medvével találkozhatnak.

Mindezek miatt igen feszélyezett a hangulat a városban.

Kapcsolódó
Medve akart betörni egy tusnádfürdői szállodába
Az akció közben az állat megsérült és elmenekült.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik