Mozaik

Hőlégballonok borították be az eget Szeged felett

szeged.hu/Szabó Luca
szeged.hu/Szabó Luca

Egy hétig tart a Tisza partján egy nemzetközi hőlégballon verseny, melynek keretében különleges látványosságban lehet része az itt élőknek.

szeged.hu/Szabó Luca

A hétvégén egyszerre 100 ballon szállt fel a szegedi repülőtérről este pedig a Dóm téren, a fogadalmi templom előtt világította be a teret két „óriáslufi”

szeged.hu/Szabó Luca

Idén éppen 210 évvel ezelőtt (1811. június 3-án) repült először hőlégballon Magyarországon. Ezért is rendezheti 15 év után ismét Magyarország a Hőlégballon Európa-bajnokságot (22nd FAI European Hot Air Balloon Championship).

szeged.hu/Szabó Luca

A bajnokságon a versenyzők – az időjárástől függően – 14 futamban teljesítenek különböző feladatokat. Vasárnap például egy úgynevezett Cake, azaz Torta fantázianevű feladatot kellett végrehajtaniuk. A levegőben a pilótáknak kijelöltek egy 3 emeletes képzeletbeli tortát és ennek rétegeiben kell a lehető legtöbb időt repülniük.

szeged.hu/Szabó Luca

Majd a következő feladat a  “FLY ON” volt.  A pilótáknak egy virtuális határvonal átlépése előtt ki kellett jelölniük egy célpontot, amire a lehető legnagyobb pontossággal kellett rárepülni 1000 láb magasan és markert dobni.

szeged.hu/Szabó Luca

A verseny szeptember 18-ig tart és Európa 23 országából érkeztek indulók.

Kapcsolódó
Felejthetetlen pillanatok: az első hitvesi csók földön, vízen, levegőben
Itt a tavasz, kezdődik a házasságkötések szezonja. Kis kedvcsináló házasulandóknak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik