Mozaik

Újra a felhők alól csodálhatjuk meg Európa bámulatos tájait

national geographic
national geographic
A sorozat gyorsított felvételei az évszakok változásait is bemutatják.

A National Geographic a felhők közé repíti a nézőit, hogy odafentről, egyedi szemszögből mutassa meg világunk legcsodálatosabb természeti és kulturális értékeit – Európa a magasból, írta az OTS Üzleti Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében a televíziós csatorna.

Kíváncsi vagy rá, hogy miként fér meg a tűz és a jég szorosan egymás mellett egy zord klímájú északi szigeten? Milyen hajmeresztő helyen áll Európa legmagasabban épült magashegységi obszervatóriuma?

Európa a magasból 3.évad: október 24-től vasárnaponként 21.00-kor a National Geographic képernyőjén.

Az Európa a magasból 3. évada újabb gyönyörű országokat mutat meg a levegőből! A most képernyőre kerülő epizódok Horvátország, Norvégia, Portugália, Írország, Svájc és Izland természeti, történelmi és kulturális értékeit közé kalauzolják a nézőt.

A nézők megtekinthetik Európa legizgalmasabb tájait egy lenyűgöző légi utazás formájában, mely során a természet szépségein kívül az építészet és a mérnöktudomány zseniális alkotásaira is rácsodálkozhatnak. Sőt, egy látványos időutazásnak is szemtanúi lehetnek, ugyanis a sorozat gyorsított felvételei az évszakok változásait is bemutatják néhány másodperc alatt

– fogalmaznak.

national geographic A Horvátországot bemutató epizódban többek közt a kõfallal övezett középkori Ston meseszép, egyedi hangulatú városába is ellátogatnak

Míg a Horvátországot bemutató epizódban többek közt a kőfallal övezett középkori Ston meseszép, egyedi hangulatú városába is ellátogatunk, Portugáliában a világ leghosszabb gyalogos hídja és a sintrai Pena Palota vár ránk – valamint, a tenger fölé szállva, a Föld legnagyobb meglovagolható hullámain száguldó szörfösökre is letekinthetünk.

Európa északi részén eközben egészen más – de hasonlóan lenyűgöző – kép tárul elénk odafentről.

Norvégiában egyebek mellett szemtanúi lehetünk, amint egy falka huskykölyök a kiképzése utolsó leckéit kapja, mielőtt teljes értékű szánhúzó kutyáknak nyilvánítanák őket, Izlandon pedig egészen sajátos – de a szigetre nagyon jellemző – tevékenység közben figyelhetünk meg egy régészcsoportot: az idővel versenyt futva egy vikingkori leletegyüttest igyekeznek megmenteni egy vulkán pusztításától.

De a tűz és a jég birodalma – valamint az azt övező tenger – felett repülve hosszúszárnyú bálnákban is gyönyörködhetünk, valamint egy repülőteret is felkeresünk, melynek leszállópályáit összehangolt munkával hóekék egész sora igyekszik járhatóvá tenni

– zárul a közlemény.

Kapcsolódó
Gyönyörű természetfilm készült a darvak titkairól
A teljes filmet a Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontjában lehet megtekinteni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik