Mozaik

16 ezer házi kedvenc érkezik az ország legnagyobb kutyakiállítására

Unsplash.com
Unsplash.com
A kiállításon a magyar kutyafajták legszebbjeit is megtekinthetik a látogatók.

December 28. és 31. között a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége Budapesten rendezi meg az FCI Európa Kutyakiállítást (European Dog Show) és kísérő rendezvényeit. Az eseményre több ezer hazai és európai kutyát várnak, írta meg az MTI.

Az eseményre, amelynek a Hungexpo ad otthont, 57 országból több mint 16 ezer kutya érkezik. A legtöbb nevezés Magyarországról érkezett, hazánk több mint 3 ezer kutyával vesz részt a kiállításon. A fajtastatisztikákból kiderült, hogy a legtöbb nevezett kutya golden retriever volt.

Kapcsolódó
Idén is megválasztják az év kutyabarát helyeit
Nyolcadik alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb kutyabarát kampányát a Kutyabarát.hu.

A European Dog Show a világ egyik legjelentősebb nemzetközi kutyakiállítása, melyet évenként rendeznek meg. Az eredetileg májusra tervezett eseményt pandémiás és szervezési okokból kellett áttenni december végére, így a kutyakiállítás lesz az “Egy a Természettel” – Vadászati és Természeti Világkiállítás zárórendezvénye.

A kiállításon a magyar kutyafajták legszebbjeit is megtekinthetik a látogatók.

A rendezvény december 28-án a minden fajta részére meghirdetett nemzetközi kutyakiállítással, a Grand Prix Winner Cacib Show-val kezdődik, december 29-én, 30-án és 31-én az Európa Kutyakiállítás keretében minden nap más-más fajtacsoport legszebb kutyái kerülnek reflektorfénybe.

Az Európa Kutyakiállítás fődíjait a Herendi Porcelán Manufaktúra biztosítja.

Kapcsolódó
Minden harmadik kutyát azért viszik vissza a menhelyre, mert túl sokat ugat
Vannak, akik örökbefogadás előtt egy órát sem töltenek egy menhelyi kutyával.
Olvasói sztorik