Virágzó vidékünk

Csak három kutyás strand van a Balatonnál

Gárdai Kinga
Gárdai Kinga
Évről évre egyre nagyobb az igény a minőségi kutyás strandok és kutyás fürdetőhelyek iránt.

Eljött a strandolások, nyári kikapcsolódások ideje. Közkedvelt úti cél a Balaton, ahová szívesen mennek a családok pihenni, különösen az ilyen forró időszakokban.

Sok család tart kutyát, akiket a nyári utazásokra is magukkal visznek, ám a strandolásban a legtöbb helyen a négylábú kedvencek nem tudnak részt venni, mivel a strandokon a kutyáknak tilos fürdeni.

A Balatonon mindössze három olyan hely van, ahol gazdák és kedvenceik együtt élvezhetik a vizet, pedig évről évre egyre nagyobb az igény a minőségi kutyás strandok és kutyás fürdetőhelyek iránt.

Kapcsolódó
Szabadstrandot kaptak a kutyák Tiszafüreden
Egy gazdi egyszerre három kutyát vihet fürdetni.

Balatonföldvár Kutyabarát Fürdőhely

2016-ban nyitotta meg 2500 négyzetméteren kapuit a Balatonföldvár kutyastrand a város délnyugati részén. A fővárosból is elérhető akár egy óra alatt. Megközelíteni Balatonföldvár part menti főútján, a Rákóczi utcán át lehet, a strandra egy gyalogos ösvény visz, amit tábla is jelez. Itt nagy szabad területen, kulturált körülmények között élvezhetik a Balatont a kutyák és gazdáik is.

Nagyon jó hangulatú, kellemes hely, határozottan jó fej gazdákkal és jó fej kutyákkal. Tisztább is, mint egy átlagos strand. Az a gazda, aki odaviszi a kutyáját, nagyon vigyáz, hogy ne kerüljön semmi olyan a földre, ami sérülést okoz, a kaka felszedése pedig szerencsére mindenkinél alap. Az esetlegesen leesett ételmaradékok feltakarításáról a kutyák gondoskodnak

– mondta el tapasztalatait a strandról kérdésünkre Gárdai Kinga, aki hozzátette, a kisgyermekes családoknak is ideális egy kutyás strand, mert a gyerekek játszhatnak a kutyákkal és senkit nem zavar a fröcskölés sem.

Balatonföldvári kutyabarát fürdőhely/Facebook

A víz hirtelen mélyül, a kutyáknak ott külön kialakított rámpa segíti a vízbe jutást, de a fürdőhelyen vannak sekélyebb részek is.

Gárdai Kinga

Érdemes figyelni rá, hogy a fürdőhely kizárólag rendszeresen oltott és féreghajtott kutyával látogatható, és az oltási könyv sem árt, ha kéznél van.

A házirendet a strand honlapján vagy a facebookon is meg lehet találni, indulás előtt érdemes tájékozódni. A belépés ingyenes.

Charlie a Magyar Vizsla

Fonyódi Kutyás Fürdetőhely

Kicsi kutyák, nagy kutyák remekül megférnek egymás társaságában a fonyódi strandon, ami tulajdonképpen hivatalosan nem strand, ezért például öltöző nincsen a gazdiknak kialakítva.

A területre van belépő, és a kutyusok csak oltási könyvvel együtt vihetők be. A szabályokról a bejáratnál lehet tájékozódni.

Diákoknak 300 forint, felnőtteknek és kutyáknak 500 forint a belépő. Fonyódi kártyával rendelkezőknek ingyenes. A fürdető reggel 9-től este 7-ig tart nyitva.

Fonyódi Kutyás Fürdetőhely/Facebook

A fürdető tiszta és kulturált, a területén található mosdó és büfé is a gazdiknak. Árnyat adó fa azonban kevés van, erre érdemes felkészülni.

Védettségi igazolványt a többi strandhoz hasonlóan itt sem kérnek. A kutyafürdető a hajóállomás illetve a mellette lévő vitorláskikötőtől nyugatra, a vízirendőrség mellett található.

A strand közkedvelt, a kutyabarátok egyöntetű véleménye alapján kiváló kikapcsolódást nyújt ebeknek és gazdáiknak.

Szekeres Anikó/Facebook

Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert

Tiszta, rendezett, maximálisan kutyabarát a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert, ami 2020-ban nyitotta meg kapuit a régi déli szabadstrand helyén. A területen számos átalakítás történt a nyitás előtt, hogy a strand a lehető leginkább kutyabarát legyen.

A strand igazi közösségi tér. Közel fél hektáron várja a kutyákat és gazdáikat. Sekély víz, remek part, fák, árnyék, mozgásra alkalmas terület – minden adott ahhoz, hogy kétlábú és négylábú egyaránt jól érezze magát.

Tavalyhoz képest a szolgáltatások sora is bővült idén. Kutyás pihenősarok, napágyak és napernyők fokozzák a kényelmet a strandon, ami nemrég elnyerte a Keszthely Város Turizmusáért kitüntető címet is.

Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert/Facebook

Az első évben ingyenes strand idén jelképes belépődíjat kér. Kutyáknak 200 forint, míg gazdáiknak 300 forint a belépő ára. A strand reggel 9 órától este 7-ig tart nyitva nyáron.

A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert kéri a kötelező oltásokat, chipet és féreghajtást is. A meder ideális, lassan mélyülő, igazán kutya és gyerekbarát, bár az alja kicsit kavicsos, erre nem árt készülni.

A területen büfé és mosdók is találhatók.

Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert/Facebook
Kapcsolódó
Ilyen látványos és leírhatatlan a kutyaboldogság a vízparton
Strandolni házi kedvenceink is szeretnek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik