Mozaik

Ilyen látványos és leírhatatlan a kutyaboldogság a vízparton

Sok kutya szeret alkalmanként tavakban, tengerben pancsolni, de néhányukat nehezebb kiparancsolni a vízből, mint beszoktatni. Ha úszópartnerről, esetleg vízi munkáról van szó, a kisállatorvos oldal szerint a következő, hazánkban is ismert kutyák lehetnek a dobogósak.

Labrador retriever
Az Újfundlandról származó, világszerte népszerű kutyafajta családbarát, kedves, okos természetének köszönheti népszerűségét. Ám eredetileg vízi kereső kutyának tenyésztették, származási helyén tengeri halászok munkáját segítette, akár mély, jeges vízben is.

 

Fotó: pixabay.com

Újfundlandi
Akárcsak a labrador, ez a fajta is Kanadából, Újfundlandról származik, a retrieverek őse. Eredetileg elsősorban halászok segítőjeként, valamint vízimentő kutyaként használták – és használják világszerte ma is.

Uszkár
Bár manapság inkább cirkuszban vagy különféle agility kutyashowkban látni, az uszkárt eredetileg vízi vadászkutyának tenyésztették Franciaországban. Úgynevezett „ölebként” csak a 18. századtól lett népszerű.

Ha pedig a retrieverről szó esett, akkor az alábbi felvétel talán erősítheti azt a tézist, hogy a golden retrieverek is igen élvezik a strandolást.  A St. Andrews-ban, Skóciában készített videón elbűvölő szökkenésekkel bizonyítják, hogy nem túlzottan áll tőlük távol a víz imádata.

A boldogság másodpercei viedón

Címlapfotó: pixabay.com

Labrador apuka így tanítja úszni kicsinyeit - Mi is segítünk néhány ötlettel
Hasznos tanácsok és a természet bölcsessége együtt. Angyali videóval is bizonyítjuk!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik