Virágzó vidékünk

43 strand küzd a Kék Hullám Zászlóért a Balatonnál

Hello Siófok/Facebook
Hello Siófok/Facebook
A helyszíni bejárások megkezdődtek, várhatóan július 14-én hirdetnek eredményt.

Elkezdődött a balatoni strandok értékelése. A Balatoni Szövetség hagyományos Kék Hullám Zászló strandminősítésén az idén rekord számú strand vesz részt. Míg tavaly 35 strand mérettette meg magát, az idén 43 száll ringbe a Kék Hullám Zászlóért – számolt be Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a Balatoni Szövetség titkára a hirbalaton.hu-nak.

Kapcsolódó
Csillagokkal minősítik a balatoni strandokat
Egytől öt csillagig kapnak értékelést a strandok, ezzel is jelezve a fürdőhely színvonalát.

A minősítésben közreműködnek az Magyar Turisztikai Ügynökség, a Balaton- felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának, illetve a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) delegáltjai.
.
Idén a megyei kormányhivatalok népegészségügyi főosztályainak képviselői is végigjárják a strandokat a minősítés során. Ők a higiéniai viszonyokat, illetve a járványügyi védekezés megfelelőségét ellenőrzik. A helyszíni bejárások ezen a héten zajlanak.

A bizottság vizsgálja a parkolást, a vizesblokkok állapotát, az akadálymentesítést, a környezetet, a játszótereket, illetve az árnyékoltságukat, valamint a tájékoztató táblákat. Figyelembe veszik a sportolási lehetőségeket, figyelik a gyerekbarát szempontokat is, például a pelenkázót, családi öltözőt. Vizsgálják a strandi vendéglátóhelyek színvonalát és egyéb szolgáltatásokat, például a wifit, az értékmegőrzőt.

A kánikula kihívás elé állítja a minősítésben résztvevőket, hiszen 30 fokot jóval meghaladó hőségben járják egész nap a strandokat

– fogalmazott a titkár.

A strandok strandját várhatóan július 14-én, Balatonfenyvesen hirdetik ki.

Kapcsolódó
Retro '80-as évek: régi nyarakon ilyen volt a Balaton
Kockás pokróc, gyümölcsös hűtőtáska, vízibicikli, főtt kukorica, Füles, bambi és a végtelen víz - ilyen volt egy nap a a magyar tengernél a '80-as években.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik