Mozaik

Így lesz az ember jó barátja az ellenségként kikiáltott nyest

wikimedia commons
wikimedia commons
Igényli, hogy dögönyözzék, dobálják, imád a hóban ugrálni és csúszkálni. Mutatjuk videón.

Cuki állat a nyest, ám az emberek többségének a kisállat által okozott károk jutnak az eszébe, mert rágcsálásaival sok bosszúságot okoz a padlásterekben, de akár az autók motorházaiban is. Utóbbiban  nagy odaadással rágcsálja a kábeleket és fészekanyag gyűjtés gyanánt képes cafatokra szedni a motortér szigetelését.

Kapcsolódó
Praktikák és megoldások, ha megjelenik házunk táján a nyest
Hívatlan vendégként érkezik, és nehezen távozik. Mutatjuk, mit tehetünk.

A nyesthez fáradhatatlan, ugyanakkor sokan nem tudják, hogy mennyire játékos és bohókás állat. Erről tett közzé egy tüneményes videót a Facebookon a Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont, amikor a Manó nevet kapott cukiság önfeledten játszik gondozóival, megmutatva, hogy ő bizony tud az ember barátja is lenni.

Nem volt elég neki, hogy a rezervátum területén kijátszotta magát, miután hazaértünk folytatta tovább. Ilyenkor igényli, hogy dögönyözzük, dobáljuk. Imád a hóban ugrálni, csúszkálni

– írták a videóhoz fűzött bejegyzésben.

Ami a felvételen látható – hogy harap – egyáltalán nem fáj, köszönhetően a kesztyűnek is. Amikor sokkal nyugodtabb, a gondozók ölében fekszik és gyötri a kezüket – azt viszont megérzik. Ez viszont mit sem von le a videó értékéből, mely mosolyt is csal az ember arcára.

Kapcsolódó
Bemutatkozik a hófehér hermelin, a világ legcukibb kisállata
A természetben ritkán találkozhatunk hermelinnel, most viszont megmutatjuk, milyen tündéri állat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik