Mozaik

Szilvásváradra várják a világ legszebb kutyáit

pixabay.com
pixabay.com
A négy naposra tervezett rendezvény új helyszínen várja az érdeklődőket.

Örülhetnek a kutyákat kedvelők Szilvásváradon: négy ­nemzetközi CACIB kutyakiállítást rendeznek meg ugyanis április 15. és 18. között a lovasstadionban. Az idén először négy naposra tervezett rendezvényre már most hatalmas az érdeklődés, írta a heol.hu.

Kapcsolódó
Óriás uszkár lett a világ legszebb kutyája
Siba 204 fajtából több mint 2600 kutyát utasított maga mögé a világ egyik legrégebbi kutyakiállításán.

Oroszországból, Belaruszból és Ukrajnából 2–300 kiállító szokott érkezni, ők most nem jönnek, de sokan érkeznek Olaszországból. Összesen 21 ország kutyásait látják majd vendégül. A bírák szintén 21 országból érkeznek, csak négy dél-amerikai zsűritag mondta le a részvételt a szomszédban dúló háború miatt.

A rendezvény az idén első alkalommal az új lovasstadionban kerül megrendezésre, amelynek megfelelő lesz a talaja az eseményhez és elegendő parkolóhely is rendelkezésre áll majd. Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad most is készül lovasbemutatókkal.

Az FCI által el nem ismert fajtákat is láthat majd a közönség, egyebek közt új kínai fajtát, beawer yorkie-t, moszkvai őrkutyát is hoznak tulajdonosaik

– mondta el Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségének elnöke, a kiállítás főszervezője.

Vasárnap a hobbikutyák (keverékek, törzskönyv nélküliek) bírálatával készülnek. Versenyeznek majd a magyar fajták is, nemcsak bírálat lesz, hanem agility bajnokság is.

A szervezők a régióból száznál több iskolát hívtak meg az eseményre, a magyar fajták megismertetésére, ingyenjegyet biztosítva a diákoknak.

Kapcsolódó
Külföldön is elismertek a magyar méreg- és tetemkereső kutyák
A kutyás egység az elmúlt hét évben öt országban 1083 keresésben vett részt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik