Megválasztották Debrecen idei borait

Debrecen sokat tesz a magyar borkultúráért, amelynek egyik legjelentősebb eseménye 2015 óta a város borainak kiválasztása.
Kapcsolódó cikkek

Bár a város nem a magyar borok fellegvára, de évszázados kapcsolat fűzi a bortermeléshez, szőlőgazdálkodáshoz – utalt az MTI-nek Debrecen kulturális alpolgármestere, Puskás István arra, hogy a közeli Érmelléket évszázadokon keresztül a város szőlőskertjeként emlegettek. Hozzátette:

Közös missziónk Debrecen borkultúrájának emelése, és a magyar borkultúra népszerűsítése.

A város borszelekciójával egyre több helyi étteremben találkozhatnak a fogyasztók, de megismerkedhetnek velük olyan nyári rendezvényeken, mint a bor- és dzsesszfesztivál, vagy a gourmet-fesztivál.

Az első körös tesztelésben a Debreceni Borozó borászokból és borszakírókból álló testülete 15 borvidék, 86 pincészetének 426 borát bírálta. Az ekkor legtöbb pontot szerző 22 pincészet 96 bora közül választották ki vak kóstolással – a bírálók csak számokkal ellátott borokat kóstoltak – hét kategóriában Debrecen idei borait.

(MTI)

Kapcsolódó
A szerzetesek nélkül ma teljesen másként tekintenénk a sörre és borra
Az apátsági sörfőzdék és borászatok nem csak újítottak, de kitűnő minőségű termékeket is készítettek, sőt, ugyanezt teszik ma is.