Mozaik

Megújul az összes strand Fonyódon

Pixabay
Pixabay
A Balaton mindig is népszerű úti cél volt, a koronavírus-járvány kezdete óta még inkább felerősödött a jelentősége a nyaralók körében. A nyaralók számának növekedésével lépést tartva szükség volt és van turisztikai jellegű fejlesztésekre is.

Az elmúlt évek tapasztalata, hogy egyre többen töltik a szabadidejüket a Balatonnál. A koronavírus-járvány kezdete óta átalakultak a fogyasztási szokások és ez igaz a turizmusra is. Sokkal többen választják a Balatont, mert jobban meggondolják, hogy külföldre utazzanak. Ez már az elmúlt két évben is így volt és idén is erre számítunk

– mondta a Sonline-nak Hidvégi József, Fonyód polgármestere.

Tavaly 550 magánszálláshely élt a városban az egymillió forintos szobafelújítási támogatással, ez már egy nagy minőségi fejlődést jelent, idén pedig 180 millió forintot nyert a település, mely összegből az összes strandjukat – mind a hatot – fejleszteni fogják. Vizesblokk épül, sétányokat alakítanak ki és újítanak meg, utcai bútorokat helyeznek ki. A régi bódékat is elbontják, hogy egy teljesen új környezettel várhassák a nyaralókat.

Bár a fejlesztések egész évben folynak, azt ígérik, hogy ez nem fogja zavarni a pihenőket, mert mindig csak egy-egy részen fognak dolgozni, az összes strand területe folyamatosan látogatható lesz.

Az első vízi lejárók már bekerültek a vízbe, így a legbátrabbak kipróbálhatják, hogy mennyire hideg most a Balaton vize.

Kapcsolódó
Ilyen madártávlatból egy hónappal a tűz után a fonyódi berek
Mesélő természet, ahol ezúttal a táj szépsége kényeztet el bennünket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik