Mozaik

Strandépítés helyett a jégverés károsultjait segítik Tatán

facebook/tata város
facebook/tata város
Az önkormányzat költségvetési átcsoportosítással segíti a károsultakat, és elodázta a tervezett strandépítést.

A július 9-i, pénteki vihar és jégverés hatalmas károkat okozott Tatán, közölte honlapján a város önkormányzata.

Kapcsolódó
Ingyenes szabadstrandja lesz Tatán az Öreg-tónak
A munkálatok várhatóan június 30-ig tartanak.

Több, mint 100 bejelentés érkezett az önkormányzathoz  magántulajdonú  házakon történt sérülések miatt. Ezek főként tetőkárok, melyek nagy része palatető. A bejelentéseket a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal kategorizálta, 75 helyszínre személyesen is kimentek az önkormányzat munkatársai és felmérték, hogy miben tudnak azonnali segítséget nyújtani.

A jég és a nagy mennyiségű csapadék számos önkormányzati intézményben és önkormányzat tulajdonában álló területen is jelentős kárt okozott, ami az előzetes felmérések alapján megközelíti a 200 millió forintot.

Az önkormányzat vis maior támogatásért fordult az államhoz, ám mivel a magánházak esetében nincs lehetőség vis maior támogatás igénybevételére, ezért költségvetési átcsoportosítással kellett a szükséges forrást biztosítani a segítségnyújtásra.

Emiatt többek között az idén nyárra betervezett Öreg-tó melletti szabadstrand létesítésére elkülönített összeget is a károk helyreállítására fordítja az önkormányzat.

A strand nyitásával kapcsolatos beruházások egyelőre leálltak, azokat  várhatóan csak ősszel, illetve a következő évben valósítják meg.

Kapcsolódó
Félelmetes és gyönyörű égi jelenség a tatai tó fölött
A tatai tó a díszlet és az égen játszódik a darab, az előadás pedig lenyűgöző.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik