Virágzó vidékünk

Ingyenes szabadstrandja lesz Tatán az Öreg-tónak

Tata város/Facebook
Tata város/Facebook
A munkálatok várhatóan június 30-ig tartanak.

Tata Város Önkormányzata ingyenes fürdőzési lehetőséget alakít ki az Öreg-tó partján, a sétány Építők parkja utáni szakaszán, oly módon, hogy az érintett terület a strandszolgáltatást igénybe nem vevők számára is szabadon átjárható marad, olvasható Tata Város Facebook oldalán.

Kapcsolódó
47 szabadstrand várja a fürdőzőket a Balatonnál
A legtöbb Zamárdiban van, egészen pontosan hét.

A szabadstrand kialakításával az önkormányzat egyfelől a vonatkozó jogszabályi előírásoknak kíván megfelelni, másfelől kulturált és biztonságos körülményeket kíván teremteni azok számára, akik az Öreg-tó vizében szeretnének megmártózni a meleg nyári napokon.

A tó egyéb részein továbbra is tilos marad a fürdőzés. Ezt a jövőben táblák is jelzik majd

– hívta fel az olvasók figyelmét a város.

A strand kialakításának tervezésénél elsődleges szempont volt a természeti környezet megóvása. A területet érintő helyi és nemzetközi védettségből fakadó jogszabályi előírásoknak megfelelően elvégeztették a szükséges hatósági vizsgálatokat. Ezek megállapították, hogy a hatóságokhoz benyújtott dokumentáció alapján a természeti környezet sérülése nélkül van lehetőség a strand kialakítására.

A strand létesítéséhez szükséges a nemenkénti illemhelyek, zuhanyzók és öltözők telepítése, lesz elsősegélynyújtó hely, a fürdőhely elhelyezkedését jelző táblák, a természeti környezethez illeszkedő padok, asztalok és hulladékgyűjtő edények is kihelyezésre kerülnek.

Kapcsolódó

A zöld terület kialakítása, a föveny kiegyenlítése és alkalmassá tétele a fürdőzésre, továbbá a működtetéshez jogszabályban előírt eszközök, valamint a közműellátás, a térvilágítás és az ingyenes ivóvízvételi lehetőség biztosítása is szükséges. Az előzetes lépéseket az önkormányzat megtette, a szükséges pénzügyi fedezetet saját költségvetéséből biztosítja.

A strand kialakításával járó munkálatok várhatóan 2021. június 30-ig fognak tartani

– ígérte a város a közösségi portálon.

A strand üzemeltetését a Városgazda Nonprofit Kft. fogja ellátni az önkormányzat és a cég között fennálló közhasznúsági megállapodás alapján a településüzemeltetés körébe tartozó közfeladatként.

A vízminőséggel kapcsolatban fontos tudnivaló, hogy az önkormányzat által 2021 májusában elvégeztetett bakteriológiai vizsgálat alapján az Építők parkjánál lévő vízterület a kiváló vízminőségi osztályba sorolható.

Kapcsolódó
Rejtett pincét találtak a tatai Esterházy-kastélyban
Császárok is megfordultak a „Magyar Weimarnak" nevezett kisvárosban.
Olvasói sztorik