Mozaik

Több településen is felbukkant a Pest megyei medve, vadkamerák rögzítették

Az aszódi önkormányzat a Facebook-oldalán közölte, a helyi vadásztársaságtól kapott információk szerint a Pest megyében kószáló medve csütörtökön hajnalban az aszódi temető közelében időzött.

Egy vadkamera felvételei alapján kétséget kizárólag beazonosították az állatot, ami több mint két órát töltött a helyszínen, tették hozzá.

Kérik a lakosságot, hogy elsősorban a Hosszúvölgy irányában (de lehetőség szerint a többi külterületen is) semmilyen mozgással ne zavarják meg a mackót: ne kiránduljanak vagy kocogjanak, kutyát ne sétáltassanak arrafelé.

Kapcsolódó
Ezt tegyük, ha medve van a határban
Indokolatlanul nem támad emberre, sőt ha lehetősége van rá, messze elkerüli.

Mindeközben Acsa község önkormányzata arról tájékoztatott szintén a közösségi médiában, hogy a medve jelenleg (10 óra magasságában) Galgamácsa határában tartózkodik, ezt szintén vadkamera rögzítette.

A bejegyzésben úgy fogalmaztak, a szakemberek intézkedése az állat befogásával kapcsolatosan folyamatban van.

Felhívták rá a figyelmet: mivel a medve folyton mozgásban van, nem kizárt, hogy visszatér Acsára, ezért a helyi lakosokat még mindig óvatosságra intették.

A vadkamera felvételeit egyelőre egyik esetben sem közölték.

A medvét egyébként Iklad településén is látni vélték már.

Mint ismert, szerdán medveriadót rendeltek el a Pest megyei Acsán, miután egy helyi lakos bejelentést tett arról, hogy medvét látott a falu melletti erdőben.

Bár korábban előfordult az országban olyan is, hogy vadetetőt néztek medvének, ezúttal hamar kiderült, nem téves riasztásról van szó.

A Pilis Parkerdő még aznap délután közölte, szakembereik a helyszínen a medve jelenlétének egyértelmű nyomait rögzítették, amiről haladéktalanul értesítették a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársait. A Parkerdő honlapján két fotót is megosztottak a medve lábnyomáról.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik